ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Μάχες στα Δυτικά όρη: Ο Gaddafi χτυπά τους Βερβέρους


Τα «Δυτικά Όρη» στη Λιβύη είναι ένας ορεινός όγκος που εκτείνεται δυτικά για 150 χιλιόμετρα από την Τρίπολη προς την Τυνησία και κατοικείται από Βερβέρους. Οι πόλεις στα Δυτικά Όρη συμμετέχουν στην εξέγερση εναντίον του Καντάφι και τώρα φοβούνται ότι πληρώνουν το τίμημα της ανταρσίας τους καθώς οι επιθέσεις του ΝΑΤΟ επικεντρώνονται σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Ανάμεσα στις περιοχές που χρειάζονται άμεσα βοήθεια είναι οι απομονωμένες πόλεις στα Δυτικά Όρη, από τις οποίες δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν φύγει με κατεύθυνση την Τυνησία για να γλιτώσουν από τις μάχες. «Η πόλη μας βομβαρδίζεται συνεχώς από τα στρατεύματα του Gaddafi Χρησιμοποιούν κάθε μέσο. Όλοι φεύγουν», δήλωσε ένας πρόσφυγας, ο Ιμάντ, ο οποίος μαζί με την οικογένειά του φεύγει από τα βουνά.
Την ίδια στιγμή, ο στρατός της Λιβύης που παραμένει πιστός στην ηγέτη Muammar Gaddafi ενίσχυσε τις θέσεις του γύρω από την στρατηγικής σημασίας πετρελαϊκή πόλη Μπρέγκα και έχει κρύψει σε τούνελ συστοιχίες ρουκετών BM-21 Grad  ώστε να μην μπορούν να τις πλήξουν οι επιθέσεις του ΝΑΤΟ, όπως δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος των εξεγερμένων.
Οι αντικαθεστωτικοί μάχονται εναντίον των κυβερνητικών στρατευμάτων εδώ και εβδομάδες, όμως η κατάσταση στο δρόμο μεταξύ της Μπρέγκα και της Ατζνταμπίγια έχει φτάσει σε αδιέξοδο.
Οι εξεγερμένοι ανέφεραν ότι υπήρξαν συγκρούσεις στην Μπρέγκα την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με τον αξιωματικό Άμπντουλ Σαλάμ Μοχάμεντ οι δυνάμεις του Gaddafi έχουν πλέον τον έλεγχο της πόλης.
«Υπάρχουν 3.000 κυβερνητικοί στρατιώτες στη Μπρέγκα και τις δύο γειτονικές της πόλεις. Ενισχύουν την παρουσία τους», δήλωσε ο Μοχάμεντ στο Reuters από την Ατζνταμπίγια.
«Ελέγχουμε την περιοχή από εδώ έως την αλ Άρμπιν (που βρίσκεται στη μέση της απόστασης μέχρι την Μπρέγκα), όμως εξακολουθούν να έχουν ελεύθερους σκοπευτές στην περιοχή, ενεργούς, κρυμμένους στην έρημο», επεσήμανε.
Στο μεταξύ στη Μισράτα οι δυνάμεις του Gaddafi έχουν αποσυρθεί στα περίχωρα της πόλης, η οποία αντιμετωπίζει πλέον ανθρωπιστική κρίση, όμως οι μάχες συνεχίζονται.
«Τα κυβερνητικά στρατεύματα βρίσκονται στα περίχωρα της πόλης», δήλωσε σε σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Reuters εκπρόσωπος των ανταρτών:«Τώρα σημειώνονται μάχες στα νότια της πόλης. Οι επαναστάτες προσπαθούν να προχωρήσουν. Η κατάσταση στο κέντρο της πόλης ήταν σταθερή σήμερα το πρωί», πρόσθεσε.
Ο Αμπντελσαλάμ, ένας εκπρόσωπος των εξεγερμένων, δήλωσε χθες Δευτέρα ότι οι δυνάμεις του Καντάφι προσπάθησαν να επανακτήσουν τον έλεγχο του δρόμου Νακλ Τακίλ, ο οποίος οδηγεί στο λιμάνι της Μισράτα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr