ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

HURRIYET: Ισλαμιστές σαλπάρουν για Λιβύη και …Γάζα

Σε σημερινό της δημοσίευμα η τουρκική HURRIYET  γράφει πως Ισλαμιστές ακτιβιστές ετοιμάζονται να οργανώσουν νέα αποστολή σκαφών προς τη Γάζα, αγνοώντας ουσιαστικά το εμπάργκο που έχει 
επιβάλει το Ισραηλινό Ναυτικό. Σε μια αντίστοιχη επιχείρηση, το Μάιο του 2010, η κατάληξη ήταν η αιματηρή μετά την επίθεση Ισραηλινών κομάντο στο τουρκικό πλοιάριο. Ο τελικός σχεδιασμός της επιχείρησης θα γίνει σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, ενώ επιχειρείται και η εμπλοκή της ΕΕ. Αυτό ουσιαστικά σχεδιάζεται μέσω διαφόρων επιστολών προς τον πρόεδρο Βαν Ρομπέι και την Κ. Αστον, ώστε να προστατευθεί η αποστολή και σε περίπτωση που το Ισραήλ δεν υπακούσει να υπάρχουν σοβαρές οικονομικές κυρώσεις.




Η προσπάθεια εμπλοκής της Ε.Ε δεν είναι σίγουρο πως θα φέρει αποτελέσματα, μιας και οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε σύμφωνα με πληροφορίες της GUARDIAN, αποφεύγουν να εμπλακούν στην οποιαδήποτε αντιπαράθεση με το Ισραήλ.
Ο στολίσκος θα αποτελείται από 15 πλοία, τα οποία θα αποπλεύσουν από τη Μάλτα, την Ιταλία, την Τουρκία, την Τυνησία και την Κύπρο και θα κατευθυνθούν προς τη Γάζα, αποφεύγοντας τις περιοχές ναυτικού αποκλεισμού που έχει επιβληθεί στη Λιβύη.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη HURRIYET η όλη επιχείρηση πριν κατευθυνθεί για τη Γάζα θα αποπλεύσει στη Λιβύη. Αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξελίξεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr