ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Η πολιτική πλατφόρμα του Β.Πούτιν αρνειται τον "αδικαιολόγητο φιλελευθερισμό"


Tην πολιτική πλατφόρμα της νέας πολιτικής του πρότασης παρουσίασε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εν όψει τον εκλογών του 2012. Δήλωσε ότι η Ρωσία οφείλει να αναπτυχθεί χωρίς «αδικαιολόγητο φιλελευθερισμό» με «σταθερότητα» στα επόμενα δέκα χρόνια, κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του σήμερα ενώπιον της Δούμα για την παρουσίαση του απολογισμού του έργου της κυβέρνησης.
"Η χώρα έχει ανάγκη από μία δεκαετία ανάπτυξης, συνεχούς και σταθερής.

Χωρίς κλυδωνισμούς, χωρίς απερίσκεπτα πειράματα βασισμένα σε έναν αδικαιολόγητο φιλελευθερισμό και χωρίς δημόσια δημαγωγία», είπε, προσθέτοντας ότι μέχρι το 2020, με βάση το ΑΕΠ, η Ρωσία θα καταλάβει θέση ανάμεσα στις πέντε ηγετικές οικονομίες στον κόσμο.
Ο ρώσος πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι «αν μία χώρα είναι αδύναμη, θα υπάρχει πάντοτε κάποιος ο οποίος θα έλθει να δώσει τις συμβουλές του για την κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να κινηθεί», είπε, κάνοντας λόγο για ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις και απειλή επί της εθνικής κυριαρχίας Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ενώπιον των βουλευτών της Δούμα ότι για το 2011 προβλέπεται αύξηση του ΑΕΠ κατά 4,2%, ενώ αναμένεται ότι μέχρι τις αρχές του 2012 οι απώλειες της ρωσικής οικονομίας που συνδέονται με την παγκόσμια οικονομική κρίση θα έχουν εκμηδενιστεί.
Αναφερόμενος στον πληθωρισμό ανακοίνωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση προβλέπει ότι δεν θα ξεπεράσει κατά το 2011 το 6,5% - 7,5% .
Το 2010 ο πληθωρισμός έφθασε το 8,8%, έναντι του 8,5%, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ρωσικής κυβέρνησης.
Η αισιοδοξία του ρώσου πρωθυπουργού έρχεται σε αντίθεση με τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που προβλέπει ότι η αύξηση των τιμών της κατανάλωσης θα φθάσει το 9,3%. Ωστόσο, το ΔΝΤ προβλέπει ανάπτυξη κατά 4,8% του ρωσικού ΑΕΠ κατά το 2011.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr