ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Το ΝΑΤΟ συμμάχησε με την Αλ Κάϊντα κατά του Μ.Καντάφι!


Γεωστρατηγική παράνοια στη Λιβύη: Μήνυμα προς τους μουσουλμάνους να εξεγερθούν κατά του Μουάμαρ Καντάφι στη Λιβύη, απέστειλε εν τω μεταξύ ο δεύτερος στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι! Δηλαδή το ΝΑΤΟ βοηθάει τώρα την Αλ Κάϊντα! Πάντως σημειώνει ότι αν υπάρξει χεςρσαία εισβολή τότε οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να πολεμήσουν και κατά του ΝΑΤΟ!
«Θέλω την προσοχή των μουσουλμάνων αδελφών μας στη Λιβύη, την Τυνησία, την Αλγερία και τις υπόλοιπες μουσουλμανικές χώρες στο γεγονός ότι αν οι Αμερικανοί και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ εισέλθουν στη Λιβύη, τότε οι γείτονές της στην Αίγυπτο, την Τυνησία, την Αλγερία και τις υπόλοιπες μουσουλμανικές χώρες θα πρέπει να εξεγερθούν ταυτόχρονα κατά των μισθοφόρων του Καντάφι και το ΝΑΤΟ»
, τονίζεται μεταξύ άλλων στο βίντεο - το πέμπτο της σειράς που φέρει τον τίτλο «Μήνυμα ελπίδας και καλά νέα για τον λαό της Αιγύπτου».
Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως και φαίνεται ότι μόνος δικαιωμένος είναι ο Μουαμάρ Καντάφι τον οποίο και σήμερα βομβάρδισαν οι δυτικοί και το ΝΑΤΟ προσβολές της περιοχής του Αλ Ασάχ, περίπου 170 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Λιβύης.
Την ίδια ώρα, η κόρη του Μουάμαρ Καντάφι, Αϊσά, χαρακτήρισε «προσβολή προς όλους του Λίβυους» να ζητείται από τον πατέρα της να εγκαταλείψει την εξουσία. «Το να μιλούν για την αποχώρηση του Καντάφι αποτελεί μια ταπείνωση για όλους τους Λίβυους», τόνισε από την κατοικία του πατέρα της στην Τρίπολη, ενώπιον εκατοντάδων νεαρών υποστηρικτών του καθεστώτος. «Θέλετε να σκοτώσετε τον πατέρα μου με την πρόφαση ότι προστατεύετε τους αμάχους. Ποιοί είναι αυτοί οι άμαχοι; Είναι εκείνοι που διαθέτουν αυτόματα όπλα, χειροβομβίδες και RPG;», διερωτήθηκε η κόρη του Λίβυου ηγέτη. Η Αϊσά Καντάφι είναι καθηγήτρια του Δικαίου και μέλος της νομικής ομάδας που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του Σαντάμ Χουσέιν.
Είναι αδύνατον να φανταστεί κανείς ότι η Λιβύη έχει μέλλον με τον Καντάφι, επιμένουν από την πλευρά τους οι Νικολά Σαρκοζί, Μπαράκ Ομπάμα και Ντέιβιντ Κάμερον, σε κοινή τους επιστολή που δημοσιεύεται σήμερα στο διεθνή Τύπο, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν υπάρξει ειρήνη στη Λιβύη όσο ο Μουάμαρ Καντάφι παραμένει στην εξουσία.
Οι τρεις ηγέτες επισημαίνουν την ανάγκη συνέχισης των στρατιωτικών επιχειρήσεων για την επιτάχυνση της απομάκρυνσης του Καντάφι από την εξουσία και τη διευκόλυνση μιας πολιτικής μετάβασης. «Δεν τίθεται θέμα ανατροπής του Καντάφι διά της βίας. Αλλά είναι αδύνατον να φανταστεί κανείς ότι η Λιβύη έχει μέλλον με τον Καντάφι... είναι αδιανόητο κάποιος που θέλησε να σφαγιάσει τον λαό του να διαδραματίσει οποιονδήποτε ρόλο στη μελλοντική λιβυκή κυβέρνηση«, επισημαίνουν οι πρόεδροι της Γαλλίας, των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην επιστολή που δημοσιεύεται στις εφημερίδες Washington Post, The Times και Le Figaro.
Χθες πάντως, στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο, οι Αμερικανοί αρνήθηκαν να επιστρέψουν στην πρώτη γραμμή των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη. Όπως έκανε γνωστό ο Γάλλος ΥΠΕΞ Αλέν Ζιπέ, η αμερικανική πλευρά -που από τις 4 Απριλίου έχει αποσύρει περί τα πενήντα καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά αεροσκάφη από τις επιχειρήσεις- δήλωσε ότι «θα συνεχίσει στην ίδια γραμμή, δηλαδή παρέχοντας αεροσκάφη για συγκεκριμένες επεμβάσεις όταν τα μέσα που διαθέτουν (οι ΗΠΑ) είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα».
Οι κυβερνητικοί όμως δεν έχουν υποχωρήσει ούτε χιλιοστό από την γραμμή άμυνας που έχουν, ενώ χθες ο Μ.Καντάφι μέσα σε ένα τζιπ έκανε το γύρο της Τρίπολης ενθαρρύνοντας τους πολίτες να αντισταθούν στους δυτικούς βομβαρδισμούς...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr