ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Τα πέντε πράγματα που θα συμβούν μέχρι τη Δευτέρα που λήγει η 4ήμερη απεργία των δημοσιογράφων

Η απεργία των δημοσιογράφων τελειώνει ξημερώματα Δευτέρας, καθώς πρόκειται για δυο συνεχόμενες 48ωρες.
Μέσα σε αυτές τις 4 ημέρες υπάρχουν γεγονότα τα οποία ήδη τρέχουν και καθορίζουν την ζωή μας και την επικαιρότητα. Το olympia, όμως θα είναι εδώ να σας ενημερώνει.
1) Η Πορτογαλία μπήκε στο μηχανισμό στήριξης. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, την ώρα που στο εσωτερικό της χώρας το πολιτικό σκηνικό βράζει, με υπηρεσιακό πρωθυπουργό και πρόωρες εκλογές που έχουν εξαγγελθεί για τις 5 Ιουνίου. Το ποσό του δανείου που θα λάβει η Πορτογαλία εκτιμάται στα 80 δις.
2) Σήμερα ξεκινά το άτυπο Eurogroup σε μια έπαυλη του Βουδαπέστη, ενώ στο Ecofin της Παρασκευής αναμένεται να συζητηθούν τόσο η προσφυγή της Πορτογαλίας στον μηχανισμό στήριξης, αλλά ενδέχεται ότι θα πέσει και στο τραπέζι το θέμα αναδιάρθρωσης των χρεών στις 3 χώρες του “αδύμανου group”. Φημολογείται μάλιστα, για σχεδόν ταυτόχρονη αναδιάρθρωση χρεών σε Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία, σχετικά ήπιας μορφής.
3) Σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25% στο 1,25%, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ευρωπαϊκή, αλλά και την ελληνική οικονομία (κυρίως το κόστος δανεισμού κράτους και ιδιωτών)
4) Η πορεία των συνομιλιών με την τρόϊκα για το πακέτο των 50 δις γύρω από τις αποκρατικοποιήσεις και το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα 2012 – 2014 , καθώς για το τελευταίο η κυβέρνηση πήρε προθεσμία 10 ημερών για να παρουσιάσει τα μέτρα ύψους περίπου 25 δισ. ευρώ τα οποία θα καλύπτουν την απόκλιση της υστέρησης από το έλλειμμα του 2010 και το 2011 .
5) Τελευταίος λόγος είναι ότι δεν θα δούμε ακόμα το νέο μέλος της τρόικα, καθώς ο  ελεγκτής από την Ε.Ε. Σέρβας Ντε Ρουζ αντικαταστάθηκε από τον Γιόρκεν Κρέγκερ. (Μόλις είχε ανακοινωθεί η “αλλαγή” στα δημοσιογραφικά γραφεία ήρθε ως μετάφραση Κρούγκερ, αλλά λόγω του συνειρμού με τον Φρέντι Κρούγκερ στην ταινία “ο εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες” η ονομασία υπέστη αλλαγές!)
olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr