ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Μεγάλες μάχες στην Μισράτα - 37 άρματα, ΤΟΜΑ κλπ κατέστρεψαν τα ΝΑΤΟϊκα μαχητικά

Συνολικά 37 άρματα μάχης, ΤΟΜΑ, αυτοκινούμενα πυροβόλα και εκτοξευτές ρουκετών κατέστρεψαν τα μαχητικά κρούσης του ΝΑΤΟ στην Μισράτα τις τελευταίες 24 ώρες και κατ'αυτό τον τρόπο κατάφεραν να "σπρώξουν" τις δυνάμεις του Μ.Καντάφι έξω από την πόλη και να δώσουν τον έλεγχο του λιμανιού και πάλι στους αντικαθεστωτικούς. Μία ημέρα μετά την επίθεση των δυνάμεων που παραμένουν πιστές Καντάφι οι οποίες απωθήθηκαν 40 χιλιόμετρα έξω από την πόλη από τις αεροπορικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ και τις μάχες στο έδαφος. 

Παρόλα αυτά η πόλη παραμένει περικυκλωμένη στα ανατολικά, στα νότια και τα δυτικά από το στρατό, ενώ ανοιχτός για ανεφοδιασμό παραμένει με μόνο ο δρόμος προς τη θάλασσα. Από τις 13:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) ακούγονται σχεδόν ακατάπαυστα εκρήξεις από τα δυτικά της Μιζράτας.

Σύμφωνα με τους εξεγερμένους το ΝΑΤΟ προχώρησε στη διάρκεια της νύχτας σε αεροπορικές επιδρομές περίπου 15 χιλιόμετρα από το λιμάνι, το οποίο βρίσκεται 12 χιλιόμετρα ανατολικά της Μιζράτας και είναι ζωτικής σημασίας για τον ανεφοδιασμό της πόλης που πολιορκείται εδώ και δύο μήνες, με αποτέλεσμα ο λιβυκός στρατός να απωθηθεί.

Τα αεροπλάνα του ΝΑΤΟ πετούσαν πάνω από την πόλη σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr