ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Λιβύη: Εξοπλισμός των επαναστατών με Milan


Ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Σέιχ Χάμαντ μπιν Τζάσεμ, δήλωσε ότι τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για τη Λιβύη, επιτρέπουν την παροχή «αμυντικών όπλων» στις αντικαθεστωτικές δυνάμεις για να αποκρούσουν τα τεθωρακισμένα.

Οι υπουργοί εξωτερικών της Γαλλίας, του Ην. Βασιλείου και οι ομόλογοί τους στην ομάδα επαφής για τη Λιβύη τάχθηκαν υπέρ της απόφασης του Κατάρ, αν και δήλωσαν ότι θα παράσχουν μη-φονικά όπλα στις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών.


Δεν έχει καταστεί ξεκάθαρο αν τα αντιαρματικά Milan θα είναι από τα αποθέματα του στρατού του Κατάρ ή αν αγοράστηκαν από τη Γαλλία ειδικά για τον σκοπό αυτό. 

Σε κάθε περίπτωση, το Κατάρ από την αρχή αναγνώρισε τους αντικαθεστωτικούς ως τη μόνη νόμιμη πλευρά διαπραγματεύσεων, απέστειλε αεροπορική δύναμη, καθώς και πετρελαϊκά παράγωγα μέσω της κρατικής εταιρείας προμηθειών. Το δε Αλ Τζαζίρα, βοηθάει τους αντικαθεστωτικούς στη λειτουργία του τηλεοπτικού τους σταθμού, με έδρα τη Ντόχα.

---------------------------------------

Η υφυπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Χάλεντ Καΐμ, κατηγόρησε εχθές το Κατάρ ότι παρέχει στους επαναστάτες γαλλικά αντιαρματικά Milan...

Τα αντιαρματικά φέρονται να μετέφεραν στη Βεγγάζη, μαζί με 20 Καταριανούς εκπαιδευτές.

Επιπλέον, δήλωσε ότι στελέχη της Χεζμπολάχ από το Λίβανο μάχονται στο πλευρό των αντικαθεστωτικών, στην πόλη Μισράτα. 

Συγκεκριμένα, θεωρεί ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές που έχουν εντοπιστεί είναι μέλη της σιιτικής οργάνωσης, κάτι το οποίο ανησυχεί τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, οι χώρες τω οποίων όμως τα συμφέροντα προασπίζουν αδυνατούν να κατανοήσουν τέτοιες «λεπτομέρειες» επιδεικνύοντας απίστευτη στρατηγική εθελοτυφλία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr