ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Οι επαναστάτες απέρριψαν το σχέδιο ειρήνευσης της Αφρικανικής Ένωσης

Οι αντικαθεστωτικοί στη Λιβύη απέρριψαν το σχέδιο ειρήνευσης που πρότεινε η Αφρικανική Ένωση, τονίζοντας ότι προτείνει απλώς μεταρρυθμίσεις σε ένα καθεστώς το οποίο επιθυμούν να τελειώσει. «Η πρωτοβουλία της Αφρικανικής Ένωσης δεν περιλαμβάνει την αποχώρηση του Καντάφι και των γιων του από την πολιτική σκηνή της χώρας και για το λόγο αυτό είναι παρωχημένη», υπογράμμισε ο επικεφαλής του επαναστατικού συμβουλίου και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μουσταφά Αμπντέλ Τζαλίλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Βεγγάζη.
Όπως υπογράμμισε άλλο μέλος του συμβουλίου, η πρωτοβουλία της Αφρικανικής Ένωσης προτείνει απλώς μεταρρυθμίσεις στο ήδη υπάρχον σύστημα «και για το λόγο αυτό απορρίπτεται. Δεν θα διαπραγματευτούμε το αίμα των μαρτύρων μας».

Ενδεικτικό είναι ότι η αντιπροσωπεία της Ένωσης που έφτασε στην έδρα των αντικαθεστωτικών έγινε δεκτή από το πλήθος με αποδοκιμασίες καθώς πολλοί θεωρούν ότι στην ουσία είναι σύμμαχοι του Καντάφι.

Παραταύτα, λίγες ώρες νωρίτερα πηγές από τους αντάρτες επισήμαναν ότι η πλευρά τους θα κάνει αποδεκτό το σχέδιο.

Από την πλευρά του ο ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι σημειώνεται ότι αποδέχτηκε την πρόταση κατάπαυσης από την Αφρικανική Ένωση η οποία συνοδεύεται και από παύση των ΝΑΤΟϊκών αεροπορικών επιδρομών διάρκειας τριών εβδομάδων.

Εν τω μεταξύ, οι κυβερνητικές δυνάμεις συνέχισαν να σφυροκοπούν τη Μισράτα, την οποία κατέχουν οι αντικαθεστωτικοί. Η πόλη είναι για εβδομάδες πεδίο μάχης ανάμεσα στις δύο παρατάξεις.

Απαντώντας στις εξελίξεις στη Λιβύη, ο Λευκός Οίκος υπογράμμισε ότι δεν θα εγκαταλείψει τους αντικαθεστωτικούς ενώ σε σχέση με την αποδοχή του σχεδίου από τον Μ.Καντάφι, υπογράμμισε ότι σημασία έχουν οι πράξεις και όχι οι λέξεις.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr