ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Μια πρώτη συμφωνία στην Λιβύη μεταξύ κυβέρνησης και ΟΗΕ...

Συμφωνία που μπορεί να θεωρηθεί προάγγελος για ευρύτερη συμφωνία επιτεύχθηκε μεταξύ της κυβέρνησης της Λιβύης και του ΟΗΕ για την πρόσβαση των ανθρωπιστικών αποστολών σε επαναστατημένες περιοχές που πολιορκούνται άπό τις κυβερνητικές δυνάμεις, αλλά και σε περιοχές που ελέγχονται από το καθεστώς και χρήζουν ανρθωπιστικής βοήθειας.  Όπως αναφέρουν ξένα μέσα ενημέρωσης, αξιωματούχοι του ΟΗΕ δηλώνουν ότι βάσει της συμφωνίας, θα επιτραπεί σε μέλη ανθρωπιστικών αποστολών να εγκατασταθούν στην πρωτεύουσα καθώς και η ελεύθερη διέλευσή τους στη χώρα.
Στο μεταξύ, ξεκίνησαν οι προσπάθειες απομάκρυνσης των παγιδευμένων στην εμπόλεμη ζώνη της πόλης Misrata καθώς αξιωματούχοι του ΟΗΕ δηλώνουν ότι η κυβέρνηση του Μουαμάρ Καντάφι έδωσε εγγυήσεις για την ασφαλή αναχώρηση των ξένων υπηκόων από το λιμάνι της πόλης.
Περίπου 1.000 άνθρωποι αναχώρησαν από το λιμάνι της Misrata, ενώ η Μ. Βρετανία σκοπεύει να απομακρύνει ακόμη 5.000 μέσα στις επόμενες ημέρες.
Η ασφαλής διάβαση αποτελεί μέρος της συμφωνίας για την πρόσβαση των ανθρωπιστικών αποστολών στην Τρίπολη και σε άλλες πόλεις την οποία εξασφάλισε η επικεφαλής ανθρωπιστικών θεμάτων του ΟΗΕ Valerie Amos.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr