ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

Απάντηση Ομπάμα σε Καντάφι

Ο Λευκός Οίκος ζήτησε την Τετάρτη από τον Μουάμαρ Καντάφι «πράξεις και όχι λόγια», αφότου έλαβε ένα μήνυμα του λίβυου ηγέτη μετά την απόσυρση των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών από τη Λιβύη. Νωρίτερα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Jana ανακοίνωσε ότι ο συνταγματάρχης έστειλε ένα μήνυμα στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από την επιθετική αποικιοκρατική συμμαχία κατά της Λιβύης. Εν τω μεταξύ, σταμάτησε η παραγωγή στις πετρελαιοπηγές των περιοχών της ανατολικής Λιβύης, που ελέγχονται από τους εξεγερμένους, αφότου οι πετρελαιοπηγές δέχθηκαν επιθέσεις από δυνάμεις της κυβέρνησης Καντάφι.


Απάντηση από ΗΠΑ
Ο Λευκός Οίκος ζήτησε την Τετάρτη από τον Μουάμαρ Καντάφι «πράξεις και όχι λόγια», αφότου έλαβε ένα μήνυμα του λίβυου ηγέτη μετά την απόσυρση των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών από τη Λιβύη. "Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπήρξε μια επιστολή, προφανώς δεν είναι η πρώτη", από τον λίβυο ηγέτη, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Τζέι Κάρνει επί του αεροσκάφους Air Force One που μεταφέρει τον Πρόεδρο στην Φιλαδέλφεια, για μια σύνοδο που θα επικεντρωθεί στην οικονομία. 
Όμως, χωρίς να αποκαλύψει το περιεχόμενο του μηνύματος, ο κ. Κάρνει υπενθύμισε ότι ο Ομπάμα έλεγε εδώ και εβδομάδες ότι μια εκεχειρία στη Λιβύη θα εξαρτηθεί από "πράξεις και όχι λόγια (και) από ένα τερματισμό της βίας" . "Τα λόγια δεν είναι το ίδιο πράγμα με τις πράξεις", τόνισε ο εκπρόσωπος. 


Μήνυμα Καντάφι σε Ομπάμα
Νωρίτερα, το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Jana ανακοίνωσε ότι ο συνταγματάρχης Καντάφι "έστειλε σήμερα ένα μήνυμα στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από την επιθετική αποικιοκρατική συμμαχία κατά της Λιβύης", χωρίς να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο του μηνύματος.

Ο αμερικανικός στρατός απέσυρε την Δευτέρα τα μαχητικά αεροσκάφη που είχε δεσμεύσει στη διεθνή εκστρατεία στη Λιβύη. Στο εξής θα παράσχει αεροσκάφη που θα κάνουν αποστολές εναέριου ανεφοδιασμού, και επιτήρησης.
 
«Φρένο» στην άντληση πετρελαίου σε δύο πετρελαιοπηγές 
Η παραγωγή στις πετρελαιοπηγές των περιοχών της ανατολικής Λιβύης, που ελέγχονται από τους εξεγερμένους, σταμάτησε αφότου οι πετρελαιοπηγές αυτές δέχθηκαν τις επιθέσεις των δυνάμεων της κυβέρνησης του Μουάμαρ Καντάφι, ανακοίνωσαν σήμερα οι εξεγερμένοι.
 Πρόκειται για τις πετρελαιοπηγές των οάσεων της Μίσλα και της Ουάχα, που σφυροκοπήθηκαν από το πυροβολικό του Μουάμαρ Καντάφι και χθες Τρίτη και σήμερα.

"Μόνον απ' αυτές τις πετρελαιοπηγές έρεε το πετρέλαιο προς το Τομπρούκ, όμως μετά τις επιθέσεις από τις δυνάμεις του Καντάφι η άντληση πετρελαίου έχει πλέον σταματήσει", τόνισε ο εκπρόσωπος των εξεγερμένων, Χαφίζ Γόγκα, μιλώντας στο Ρόιτερς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr