ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Συρία: Εκατοντάδες διαδηλωτές αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκατοντάδες άνθρωποι που είχαν συλληφθεί τις τελευταίες ημέρες στις πόλεις Μπανιάς, Μπάιντα και σε άλλες γειτονικές τους περιοχές στο πλαίσιο των διαδηλώσεων που γίνονται με αίτημα τις μεταρρυθμίσεις στη Συρία αφέθηκαν ελεύθεροι από τις δυνάμεις της τάξης, ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OSDH), καταγγέλλοντας ότι ορισμένοι από τους συλληφθέντες υπέστησαν βασανιστήρια.

Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση αυτή διευκρινίζει ότι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί.
"Ορισμένοι από αυτούς που απελευθερώθηκαν δήλωσαν ότι υπέστησαν άγρια βασανιστήρια από τους δεσμοφύλακές τους. Άλλοι δήλωσαν ότι δεν έχουν πάρει ποτέ μέρος στη ζωή τους σε διαδήλωση, ούτε συμβάλει σε οποιαδήποτε πολιτική ενέργεια και ότι συνελήφθησαν για λόγους που αγνοούν", επισημαίνει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.
"Το OSDH καταδικάζει κατηγορηματικά τη χρήση βασανιστηρίων κατά του πληθυσμού" και ζητεί τον σχηματισμό μιας "ανεξάρτητης επιτροπής που θα αποτελείται από δικηγόρους για να ερευνήσει τις περιπτώσεις που έγιναν βασανιστήρια και να οδηγήσει τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης", προσθέτει.
Η Μπανιάς, μια πόλη βορειοδυτικά της Δαμασκού, στην οποία συνυπάρχουν σουνίτες, αλαουίτες και χριστιανοί, βρίσκεται περικυκλωμένη από την Κυριακή από τις δυνάμεις της τάξης μετά τις φονικές συγκρούσεις του Σαββατοκύριακου.
Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την άγρια καταστολή των διαδηλώσεων στη Συρία, οι οποίες άρχισαν στις 15 Μαρτίου, σύμφωνα με υπέρμαχους των ανθρωπίνων  δικαιωματων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr