ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Ιρακινές δυνάμεις εναντίον Ιρανών ανταρτών


Οι ιρακινές δυνάμεις επιτέθηκαν σήμερα κατά στρατοπέδου ιρανικής οργάνωσης, το οποίο βρίσκεται εντός του εδάφους του Ιράκ.

Τα μέλη της οργάνωσης αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν 31 άτομα και τραυματίστηκαν 30, γεγονός που διαψεύδει η ιρακινή κυβέρνηση.


Η οργάνωση ονομάζεται «Λαϊκή Οργάνωση Μουτζαχεντίν του Ιράν» και το στρατόπεδο βρίσκεται στην περιοχή Άσραφ. Αποτελείται από αντιφρονούντες προς την ιρανική κυβέρνηση και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων του αμερικανικού ΥΠΕΞ. Το στρατόπεδο υπάρχει στην τοποθεσία αυτή για χρόνια και διατηρούνταν κι από τον Σαντάμ Χουσεΐν. Όμως, κατά τη διάρκεια της αμερικανικής εισβολής αφοπλίστηκε, ενώ οι διαβιούντες εντός αυτού αρνούνταν να το εγκαταλείψουν και να ζητήσουν άσυλο σε άλλη χώρα.

Τα στελέχη του πολιτικού σκέλους της οργάνωσης ήταν αυτά που είχαν αποκαλύψει την ύπαρξη του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος. Για το λόγο αυτό αποτελούσε πρόβλημα όχι μόνο για τους Αμερικανούς και την ιρακινή μεταβατική κυβέρνηση, αλλά και για το ίδιο το Ιράν, το οποίο πάντοτε ζητούσε πιεστικά το κλείσιμο του στρατοπέδου. 

Η επιχείρηση συνέπεσε με την επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, στο Ιράκ, ο οποίος δήλωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται κοντά στην περιοχή έτοιμες να παράσχουν ιατρική υποστήριξη εφόσον απαιτηθεί. Επιπλέον, κάλεσε την ιρακινή κυβέρνηση να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να συμπεριφερθούν στους πολίτες της Άσραφ σύμφωνα με την εσωτερική νομοθεσία και τις διεθνείς υποχρεώσεις. Στέλεχος της οργάνωσης που έχει έδρα στο Παρίσι, έθεσε την αμερικανική κυβέρνηση προ των ευθυνών της, λόγω των συμφωνιών που είχαν υπογραφεί μετά την αμερικανική εισβολή. Αυτές προέβλεπαν παροχή ασφάλειας από τις ΗΠΑ με αντάλλαγμα τη μη βία εκ μέρους της οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr