ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Διαλύθηκαν οι ολλανδικές ένοπλες δυνάμεις - Ξεπουλάνε όσο-όσο τα όπλα τους!

Η Ολλανδία ανακοίνωσε σήμερα μεγάλες περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό και προανήγγειλε αποσύρσεις σύγχρονων οπλικών συστημάτων, ορισμένα από τα οποία θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αν παραχωρηθούν σε συμβολικές τιμές: Πριν τέσσερα χρόνια υπήρχε ολλανδική πρόταση για την πώληση στην Ελλάδα 18 νέας παραγωγής αυτοκινούμενων οβιδοβόλων PzH-2000 που επίσης είχαν κριθεί από το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας ως πλεονάζον υλικό, αλλά η πρόταση κρίθηκε οικονομικά ασύμφορη.
Υπάρχουν στην λίστα παραχώρησης 60 άρματα Leopard 2Α6, 16 ελικόπτερα AS532U2 Cougar Mk II, 10 ναρκαλιευτικά Tripartite και περίπου 28 αεροσκάφη F-16 MLU.
Τα 10 ναρκοθηρευτικά τύπου Tripartite, τα οποία αποτελούν ένα σχετικά σύγχρονο στολίσκο σκαφών του τύπου που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο θα μπορεί να αποσύρει τόσο τα δύο ναρκοθηρευτικά τύπου HUNT, όσο και τα δύο τύπου OSPREY και φυσικά τα τρία απηρχαιωμένα ναρκαλιευτικά τύπου ΑΛΚΥΩΝ.
Ενδιαφέρουσα για την ελληνική πλευρά είναι και η περίπτωση των 16 ελικοπτέρων AS532U2 Cougar Mk.II τα οποία αποτελούν γνωστή πλατφόρμα για την Πολεμική Αεροπορία (παραλλαγή των AS332 Super Puma τα οποία είναι σε υπηρεσία) που θα μπορούσαν να καλύψουν την απαίτηση για νέα ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης / έρευνας και διάσωσης μάχης (SAR / CSAR).
Μετά από αυτές τις μειώσεις οι ολλανδικές ένοπλες δυνάμεις παύουν να υφίσταται ως αξιόμαχη δύναμη και για πρώτη φορά μετά το τέλος του Β'Π.Π. παραδέχονται ότι δεν υπάρχει χερσαία ορατή απειλή κατά τους κράτους τους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr