ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Αίγυπτος: Προβοκάτσια σε βάρος του στρατού η σημερινή διαδήλωση;

Το Ανώτατο Συμβούλιο Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου εξέδωσε εχθές αυστηρή ανακοίνωση, καλώντας τους στρατιωτικούς και οπλίτες να μη συμμετέχουν στη σημερινή οργανωμένη διαδήλωση στην πλατεία Ταχρίρ.

Σε διαφορετική περίπτωση θα προσαχθούν και θα καταδικαστούν αμέσως από στρατοδικείο.


Η ανακοίνωση εξεδόθη έπειτα από την εμφάνιση βίντεο στο Youtube, στο οποίο εμφανίζεται απόστρατος επισμηναγός της αεροπορίας, ονόματι Χάτεμ Αμπάντι, να καλεί τους στρατιώτες κι αξιωματικούς να συμμετάσχουν στη διαδήλωση φορώντας τη στολή τους, τονίζοντας ότι το Ανώτατο Συμβούλιο ηγείται αντι-επανάστασης.

Αργότερα αναρτήθηκε και δεύτερο βίντεο, στο οποίο εμφανιζόταν άνδρας με πολιτικά ρούχα ο οποίος συστήθηκε ως λοχαγός Σαρίφ Οσμάν, δηλώνοντας ότι το Στρατιωτικό Συμβούλιο προστατεύει ένα δικτάτορα. Αμφότεροι εκφράστηκαν ειρωνικά κατά του στρατάρχη Μοχάμαντ Ταντάουι, που ήταν και υπουργός Άμυνας του Χόσνι Μουμπάρακ, κατηγορώντας τον ότι προστατεύει τον δικτάτορα από την προσαγωγή του ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Στρατού, η διαταγή απαγόρευσης και άμεσης καταδίκης ισχύει και για όποιον εμφανιστεί στη διαδήλωση να φοράει στρατιωτική στολή.

Οι διοργανωτές της σημερινής διαδήλωσης τη χαρακτηρίζουν ως «ημέρα δίκης και κάθαρσης». Η Μουσουλμανική Αδελφότητα ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει και ζήτησε να υπάρξει ταχύτερη εκδίκαση από το Στρατό όλων εκείνων που συμμετείχαν στη διαφθορά του καθεστώτος Μουμπάρακ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr