ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Eπικριτικός κατά των μεθοδεύσεων της Άγκυρας στο Αιγαίο ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα

Επικριτικός κατά της Άγκυρας για τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά εμφανίζεται ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σμιθ, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινής της Κυριακής». Ο Ν.Σμιθ που έχει φέρει νέο θετικό αέρα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, σημειώνει ότι «έχουμε ενθαρρύνει τους Τούρκουε να απέχουν από κάθε προκλητική ενέργεια που καθιστά πιο εύφλεκτη την κατάσταση και δυσχεραίνει την επίτευξη προόδου. Αυτό αφορά και τις υπερπτήσεις. Υπερπτήσεις ή ακόμη και αποστολές πλοίων σε συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές δεν βοηθούν στη δημιουργία σωστού κλίματος».

   
Ερωτηθείς για το θέμα του Καστελόριζου που έθιξε πρόσφατα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών και στην παρατήρηση ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν πως το Καστελόριζο είναι μέρος των Δωδεκανήσων και του Αιγαίου δηλώνει «Ήταν μέρος των Δωδεκανήσων που δόθηκαν από την αρχή στην Ελλάδα. Πάντως υπάρχουν αρκετά θέματα που πρέπει να επιλυθούν από τις δυο πλευρές και γι αυτό ενθαρρύνουμε το διάλογο».

   
Δηλώνει ότι ελπίζει πως η Χίλαρυ Κλίντον θα έλθει ως το τέλος του έτους στην Ελλάδα, δεν αποκλείει να έλθει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στην Αθήνα για τους Special Olympics και τονίζει ότι οι ΗΠΑ θα είναι από τους πρώτους που θα αναγνωρίσουν την ΠΓΔΜ, με όποιο όνομα συμφωνηθεί ανάμεσα στις δυο πλευρές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr