ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Απαιτούν να επιβάλουν συναίνεση οι Γερμανοί για να δώσουν χρήμα!

Δραματικές είναι οι εξελίξεις αφού ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ματαιώσει το ταξίδι του στις ΗΠΑ και να επιστρέψει στην Αθήνα από το Λονδίνο όπου βρισκόταν.

Ο κ. Παπανδρέου θα μετέβαινε στις ΗΠΑ για την σύνοδο του ΟΗΕ και αργότερα στην Ουάσιγνκτον όπου θα είχε συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.



Οπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού:



"Επειδή η ερχόμενη εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου στην ευρωζώνη και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η χώρα, ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, αποφάσισε να αναβάλλει την προγραμματισμένη επισκεψή του στις ΗΠΑ".



Σύμφωνα με πληροφορίες οι Γερμανοί δεν ζητούν ,απαιτούν πλέον τη δήλωση συναίνεσης και από το Σαμαρά για να προχωρήσουμε!

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το κλίμα στην Πολωνία όπου έγινε η διήμερη σύνοδος ΕΚΟΦΙΝ και Γιούρογκρουπ, ήταν πολύ άσχημο για την Ελλάδα. Τα μέτρα που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών, δεν φαίνεται να έπεισαν τους εταίρους μας οι οποίοι πλέον μας έχουν βάλει το μαχαίρι στο λαιμό.

Με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν προφανώς δεν βγαίνουν οι αριθμοί και ενόψει της τηλεδιάσκεψης που θα έχει ο κ.Βενιζέλος με την τρόϊκα την Δευτέρα, ίσως θα πρέπει να ληφθούν και άλλες αποφάσεις, οι οποίες μεταφράζονται σε νέα σκληρά μέτρα! Και αυτές οι αποφάσεις δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν και μέσα στις επόμενες ώρες!



To χρονικό της ματαίωσης



Oι διπλωματικοί συντάκτες ενημερώθηκαν για την απόφαση αυτή με το που επέστρεψαν από την Πολωνία όπου βρίσκονταν για το Γιούρογκρουπ.

Ο κ. Παπανδρέου οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή μετά από ένα δραματικό τηλεφώνημα που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος του μετέφερε το κλίμα δυσπιστίας που υπάρχει στους εταίρους μας.

Νωρίτερα σε δραματικούς τόνους ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους είχε περιγράψει ένα άσχημο κλίμα για την Ελλάδα στο Γιουρογκρουπ που συμμετείχε, ένα κλίμα δυσπιστίας, όπως το περιέγραψε. 

"Χρειαζόμαστε ένα αρραγές εσωτερικό, εθνικό μέτωπο. Και δυστυχώς, αυτό το αρραγές εσωτερικό, εθνικό μέτωπο δεν υπάρχει", είπε σε μια αποστροφή του λόγου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr