ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Σε πολεμική ετοιμότητα στις συριακές ακτές οι Yakhont (SSN-26)

Για πιθανή εξωτερική στρατιωτική παρέμβαση-εισβολή προετοιμάζεται η Συρία με την ανάπτυξη των βλημάτων παράκτιου πυροβολικού Yakhont (SSN-26)  στις ακτές της στην Μεσόγειο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή, οι συριακές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ήδη αναπτύξει στις ακτές τους, τις δύο μονάδες K-300P Bastion με τα 72 βλήματα Yakhont (SSN-26) που διαθέτουν.

Τα βλήματα Yakhont μπορούν να καταστρέψουν με την 200 κιλών πολεμική τους κεφαλή στόχους, σε απόσταση 300 χλμ με ταχύτητα πλεύσης 2,6 mach. Παράλληλα η ομάδα κρούσης του ρωσικού αεροπλανοφόρου Admiral Kutznetsov πρόκειται να αφιχθεί πριν από τα Χριστούγεννα στην περιοχή και να πραγματοποιήσει αεροναυτικές ασκήσεις ανοικτά των ακτών της Συρίας σε συνεργασία με τις συριακές Ένοπλες δυνάμεις.
Επιπλέον η Συρία προετοιμάζει την άμυνα της έναντι της Τουρκίας με την ανάπτυξη βαλλιστικών
πυραύλων στα σύνορα με την Τουρκία και την αποστολή μηχανοκίνητων μονάδων στα σύνορα με την Ιορδανία. Πιο αναλυτικά χτες το βράδυ η Συρία ανέπτυξε 21 βαλλιστικούς πυραύλους Scud στα σύνορα της με την Τουρκία εκ των οποίων οι 5 είναι εξοπλισμένοι με χημικές κεφαλές.

Η προετοιμασία της συριακής κυβέρνησης υποδηλώνει ότι η χώρα αναμένει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα συνδυασμένη επίθεση από την Δύση, την Τουρκίας και ορισμένες αραβικές χώρες. Αναμφίβολα δεν είναι τυχαία η σύσκεψη της στρατιωτικής και της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας με την συμμετοχή του προέδρου της Δημοκρατίας Abdullah Gul και του πρωθυπουργού Tayyip Erdogan  όπου σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη οι τουρκικές Ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες για πόλεμο.
Τέλος δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη η παρουσία της γαλλικής φρεγάτας αντιαεροπορικής άμυνας «Forbin» κλάσης «Horizon» στο λιμάνι της Λεμεσού η οποία περιπολούσε στην περιοχή της Μεσογείου το τελευταίο διάστημα. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας το γαλλικό πλοίο έπλεε εντός της ΑΟΖ της Κύπρου κοντά στα οικόπεδα που διεξάγονται οι έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων.
Η φρεγάτα θα παραμείνει στο λιμάνι της Λεμεσού μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, ενώ σήμερα το μεσημέρι, ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης θα επισκεφθεί το γαλλικό πλοίο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr