ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Συρία: Επίθεση στην υπηρεσία πληροφοριών της Αεροπορίας

Με εντυπωσιακά πλήγματα οι αντικαθεστωτική της Συρίας ασκούν πίεση στον Μπασάρ Αλ Άσαντ και το καθεστώς του, ενώ τα θύματα στο πλαίσιο της προσπάθειας για καταστολή, συνεχίζουν να συσσωρεύονται…
Η νέα εντυπωσιακή επίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον κτιρίου το οποίο στεγάζει την υπηρεσία πληροφοριών της συριακής Αεροπορίας. Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους οχτώ στελέχη της υπηρεσίας, ενώ ο αντίκτυπος της επίθεσης είναι προφανώς πολύ ισχυρός.


Από την πλευρά του καθεστώτος, άνδρες του στρατού της Συρίας σκότωσαν τουλάχιστον 23 ανθρώπους σε εξεγερμένες επαρχίες της χώρας, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε νέες κυρώσεις. Ανώτατη αξιωματούχος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών εκτίμησε νωρίτερα χθες ότι η Συρία βρίσκεται σε κατάσταση «εμφυλίου πολέμου», ενώ οι νεκροί από την οκτάμηνη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων ανέρχονται σε τουλάχιστον 4.000.
Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που εδρεύει στο Λονδίνο, ανακοίνωσε ότι 15 πολίτες σκοτώθηκαν από άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας στην αλ Τρεμίσα, μια πόλη κοντά στην Χάμα. Νοτιότερα, στην επαρχία Χομς, δύο άμαχοι σκοτώθηκαν, ένας εξ αυτών από πυρά ενός ελεύθερου σκοπευτή. Σύριοι ακτιβιστές που εδρεύουν στο γειτονικό Λίβανο είπαν ότι έξι άμαχοι σκοτώθηκαν στο Τελ Κάλαχ όταν συριακές δυνάμεις, με την υποστήριξη αρμάτων μάχης, εισήλθαν στο χωριό στην παραμεθόριο.
Στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε χθες την αγορά συριακών ομολόγων, την πώληση λογισμικού παρακολούθησης στη συριακή κυβέρνηση και την παραχώρηση μειωμένων φόρων και ασφαλίσεων. Απαγόρευσε ακόμα σε εταιρίες της ΕΕ να συμμετέχουν σε πετρελαϊκά ή ενεργειακά έργα στη Συρία. Σε αντίποινα για τις νέες κυρώσεις της ΕΕ, η Δαμασκός ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την 43μελή Μεσογειακή Ένωση, που είχε ιδρυθεί το 2008 για την ενίσχυση της συνεργασίας της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr