ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

13 τρις κυβικά το κοίτασμα στο οικόπεδο 12 της Κύπρου

Οι χθεσινοί δυνατοί άνεμοι και η φουρτουνιασμένη θάλασσα ανάγκασε τους ειδικούς της πλατφόρμας "Όμηρος" της αμερικανικής εταιρείας Noble, που διεξάγει τις γεωτρήσεις στο οικόπεδο 12 "Αφροδίτη" της κυπριακής ΑΟΖ, να κινούνται με πολύ πιο αργούς ρυθμούς από τους αναμενόμενους με τα δύο υποβρύχια ρομπότ που εργάζονται εντατικά από την Παρασκευή στο σημείο της γεώτρησης. Χθες, οι άνεμοι στην περιοχή της πλατφόρμας ήταν της τάξης των 70-80 χλμ ανά ώρα και τα κύματα της τάξης των 4-5 μποφόρ.

  

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Φιλελεύθερος", με εντολή της Noble και έγκριση της υπουργού Eμπορίου Πραξούλας Αντωνιάδου, ειδικό κινηματογραφικό συνεργείο βρέθηκε το τελευταίο τριήμερο στην πλατφόρμα "Όμηρος", με σκοπό να ετοιμάσει ντοκιμαντέρ για τη γεώτρηση, το οποίο αναμένεται να αξιοποιηθεί με την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων. 

   

Oι εκτιμήσεις από τη μέχρι τώρα πρόοδο των εργασιών είναι ότι το κοίτασμα "Αφροδίτη" περιέχει 8-13 τρισ. κυβ. πόδια φυσικού αερίου, της ίδιας ποιότητας με αυτό των "Ταμάρ" και "Λεβιάθαν" του Ισραήλ, δηλαδή άριστης ποιότητας. Τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι τελικές ποιοτικές δοκιμές, οι οποίες θα συνεχιστούν επιτόπου μέχρι και τις 13 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα της Noble.

   

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πλοίο που τοποθετούσε το τελευταίο δίμηνο αγωγούς μεταξύ των κοιτασμάτων του Ισραήλ, χθες ολοκλήρωσε τις εργασίες του και επέστρεψε στο λιμάνι της Λεμεσού, απ' όπου εντός των ημερών θα αναχωρήσει για τη Λατινική Αμερική. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr