ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Χωροφύλακες της Ευρώπης η Α. Μέρκελ και Ν. Σαρκοζί…

Την ώρα που η Ευρωζώνη καταρρέει η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, πιστή στο τευτονικό ιδεώδες, συναποφάσιζε μαζί με τον δορυφόρο Σαρκοζί μέτρα για την τιμωρία των απείθαρχων χωρών. Την ενδιαφέρει προφανώς να μην ξανακάνουν αταξίες οι άτακτες χώρες της Ευρωζώνης, η οποία όμως αφήνεται να καταρρεύσει!
Έτσι, Παρίσι και το Βερολίνο θα προτείνουν μια «νέα συνθήκη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα αφορά είτε το σύνολο των 27 χωρών μελών της, ή τις 17 χώρες μέλη της Ευρωζώνης, στις οποίες θα μπορούσαν να προστεθούν κι άλλες χώρες που το επιθυμούν, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ έπειτα από τη συνάντησή τους στο Παρίσι.


Ο Σαρκοζί διευκρίνισε ότι οι δύο ηγέτες προτιμούν μια συνθήκη και των 27 χωρών μελών της ΕΕ, αλλά ότι προτίθενται επίσης να δεχθούν μια συνθήκη μόνον των 17 χωρών μελών της Ευρωζώνης ή «όλων των χωρών που θέλουν να συνταχθούν μαζί μας», η οποία θα επιβάλει αυστηρότερη δημοσιονομική πειθαρχία. Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο η αλλαγή στάσης της γαλλικής πλευράς στο θέμα των Ευρωομολόγων, κάτι που ενδεχομένως να αποκαλύπτει τον εκνευρισμό του Παρισιού για ενδεχόμενο μέλλον χωρίς τη σταθεροποιητική και εξισορροπητική παρουσία της Βόννης…
Η γαλλογερμανική συμφωνία έχει «ολοκληρωθεί» και θα αποτελέσει το αντικείμενο λεπτομερούς επιστολής που θα σταλεί στον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ την Τετάρτη, παραμονή της έναρξης της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, προσέθεσε. «Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι οι ανισορροπίες που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση στην ευρωζώνη δεν θα υπάρξουν ξανά», επισήμανε ο Σαρκοζί, υπογραμμίζοντας: «Γι’ αυτό θέλουμε μια νέα συνθήκη, ώστε να καταστήσουμε σαφές στους λαούς της Ευρώπης, στα μέλη της Ευρώπης και στα μέλη της ευρωζώνης ότι τα πράγματα δεν μπορούν να συνεχίσουν όπως είναι».
Το Παρίσι και το Βερολίνο ελπίζουν σε μια συμφωνία «το Μάρτιο» των 17 χωρών μελών της Ευρωζώνης για τη νέα συνθήκη που θα επιτρέπει μια νέα διακυβέρνηση… της Ευρωζώνης, προσέθεσε ο Γάλλος πρόεδρος: «Ο στόχος που έχουμε με την καγκελάριο είναι το Μάρτιο το σύνολο της συμφωνίας να έχει αποτελέσει το αντικείμενο διαπραγμάτευσης και να έχει συναφθεί ανάμεσα στα 17 μέλη της Ευρωζώνης, γιατί πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα και, επομένως, οι επικυρώσεις (της συμφωνίας) θα πραγματοποιηθούν έπειτα από τα σημαντικά πολιτικά ραντεβού στη Γαλλία, που είναι οι προεδρικές και οι βουλευτικές» εκλογές, σημείωσε ο Σαρκοζί.
Η Γαλλία και η Γερμανία ζητούν εξάλλου την επιβολή «αυτόματων κυρώσεων» στα κράτη μέλη της ΕΕ των οποίων το έλλειμμα ξεπερνάει το 3% του ΑΕΠ, δήλωσε επίσης ο Σαρκοζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr