ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Μόσχα: Υπογραφή ελληνορωσικής συμφωνίας


Διμερής Συμφωνία Οδικών Μεταφορών υπεγράφη στην Μόσχα μεταξύ της ελληνικής και της ρωσικής κυβέρνησης, στα πλαίσια της άφιξης του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη στην πρωτεύουσα της Ρωσίας.
Υπενθυμίζεται πως ο Δ. Δόλλης βρίσκεται στην Μόσχα από τις 14 του μηνός και θα παραμείνει έως τις 17 με την ευκαιρία της ολομέλειας, της 25ης Συνόδου του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΟΣΕΠ (Οργανισμός Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου) όπου εκπροσωπεί τη χώρα μας.

Κατά την παραμονή του στη Μόσχα ο Έλληνας υφυπουργός είχε συναντήσεις με τόσο με κυβερνητικά στελέχη της Ρωσικής κυβέρνησης όσο και με εκπροσώπους της ευμεγέθους ομογένειας. Έτσι, στον κατάλογο των συναντήσεων συμπεριλήφθηκαν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Ελληνικών Κοινωνικών Οργανώσεων «Πόντος», που περιλαμβάνει ελληνικές οργανώσεις των χωρών Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών και Βαλτικής, Κάισεφ καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Μόσχας, Ξυνόπουλος.
Στο πλαίσιο της υπογεγραμμένης συμφωνίας ο Δ. Δόλλης συναντήθηκε με τον υπουργό μεταφορών της χώρας Ιγκόρ Λεβίτιν καθώς και με τον Ρώσο ομόλογό του αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της χώρας Αντρέι Ντενίσοφ. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον Α Ντενίσοφ, ο Ρώσος αξιωματούχος τόνισε ότι οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι «υψηλής προτεραιότητας για τη Ρωσία, τόσο στο διμερές όσο και στο πολυμερές επίπεδο».
Επιπροσθέτως, ο Δ. Δόλλης συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Κρατικής Δούμα, Κονσταντίν Κοσάρεφ. Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το αντικείμενο των συνομιλιών Έλληνα υφυπουργού στη Μόσχα ήταν «η εξέταση του πλέγματος των διμερών ελληνορωσικών σχέσεων καθώς και τρόποι περαιτέρω ενδυνάμωσης και σύσφιξης τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr