ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Με προτροπή της Ρωσίας Υπέγραψε η Συρία συμφωνία με τον Αραβικό Σύνδεσμο για άφιξη παρατηρητών


Δαμασκός: Με συγκρατημένη αισιοδοξία γίνεται δεκτή η είδηση της υπογραφής εκ μέρους της Συρίας συμφωνίας με την Αραβικό Σύνδεσμο, που προβλέπει την αποστολή παρατηρητών στη χώρα προκειμένου να επιτηρήσουν την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου που εισηγούνται οι αραβικές χώρες για τον τερματισμό εννέα μηνών αιματοχυσίας.

Η συμφωνία υπεγράφη το μεσημέρι της Δευτέρας στην έδρα του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο κατόπιν «προτροπής της Ρωσίας», όπως δήλωσε ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ Μουαλέμ.

«Μάς συνέστησαν να υπογράψουμε το πρωτόκολλο και ακολουθήσαμε τη συμβουλή τους. Η υπογραφή του πρωτοκόλλου είναι η αρχή μιας συνεργασίας ανάμεσα σε εμάς και τον Αραβικό Σύνδεσμο. Θα υποδεχθούμε με ικανοποίηση την αντιπροσωπεία των παρατηρητών που εκπροσωπούν τις αραβικές χώρες» είπε ο Σύρος ΥΠΕΞ.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος -που έχει ήδη επιβάλει κυρώσεις στο καθεστώς Άσαντ- είχε δώσει διορία στη Συρία να υπογράψει το πρωτόκολλο μέχρι την Τετάρτη, διαφορετικά ανέφερε ότι θα απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ζητώντας του να υιοθετήσει το ειρηνευτικό σχέδιο που προτείνει για να μπει τέλος στην αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων.

Στο σχέδιο πέραν της αποστολής παρατηρητών περιλαμβάνεται η απόσυρση του στρατού από όλα τα αστικά κέντρα και η αποφυλάκιση των πολιτικών κρατουμένων.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας ανέφερε, επίσης, πως ο Αραβικός Σύνδεσμος αποδέχθηκε «τροποποιήσεις» που εισηγήθηκε η Δαμασκός, και οι οποίες δεν είναι σαφείς.

Η αιματοχυσία, ωστόσο, στη Συρία συνεχίζεται και τη Δευτέρα σκοτώθηκαν έξι πολίτες, οι περισσότεροι κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και λιποτακτών του στρατού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr