ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011

Τουρκικά πλοία μεταξύ Λεβιάθαν και οικοπέδου 12 στη Κύπρο!Πως αντέδρασε το Ισραήλ


Κλιμακώνει επικύνδυνα τις προκλήσεις της η Τουρκία στα υπό έρευνα οικόπεδα Ισραήλ και Κύπρου,ανεβάζοντας και πάλι το θερμόμετρο στην Ανατολική Μεσόγειο και θέτοντας σε κατάσταση συναγερμού την ισραηλινή στρατιωτική μηχανή.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής ιστοσελίδας Debkafiles, τουρκικά πολεμικά πλοία βρίσκονταο από την Τετάρτη στη θαλάσσια λωρίδα που χωρίζει το ισραηλινό οικόπεδο Λεβιάθαν από το οικόπεδο 12 της Κύπρου. Οι κινήσεις των Τούρκων παρακολουθούνται από τη πρώτη στιγμή από το ισραηλινό ΠΝ και ο Κύπριος πρόεδρος Δ.Χριστόφιας αυτές τις κινήσεις εννοούσε όταν δήλωνε ότι «εάν η Τουρκία δεν σταματήσει την διπλωματία των κανονιοφόρων θα υπάρξουν συνέπειες που, σίγουρα, δεν θα είναι καλές - είτε για το σύνολο της περιοχής ,είτε για τη Τουρκία και πρώτα απ 'όλα για τους Τουρκοκύπριους ». Η δήλωση αυτή έγινε τη Παρασκευή.
Μία ημέρα πριν το Ισραήλ ακύρωσε συμβόλαιο αυντικών εξοπλισμών προς τη Τουρκία,αξίας 90 εκατομμυρίων  δολαρίων κι αυτό ερμηνεύεται ως το πρώτο βήμα αντίδρασης στους παλλικαρισμούς του Ερντογάν.


Η πρόσφατη ανακάλυψη ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου είναι πολύ μεγαλύτερα έχουν ερεθίσει τη Τουρκία.Μέχρι 20 τρισεκατομμύρια κυβικά υπάρχουν στο Λεβιάθαν,13 τρισεκατομμύρια στο οικόπεδο 12.


ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΥΚΛΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΠΛΕΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr