ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Απειλές Ερντογάν στο Σαρκοζί για την ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων.

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Προειδοποιητική επιστολή στο Νικολά Σαρκοζί, έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζητώντας να εμποδίσει το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται στη Γαλλία το οποίο ποινικοποιεί την άρνηση της ύπαρξης της γενοκτονίας των Αρμενίων.


Στην επιστολή ο τούρκος πρωθυπουργός ζητά την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και αναφέρει στον Σαρκοζί « τέτοια βήματα αν προχωρήσουν ακόμη περισσότερο,  θα υπάρχουν δυσάρεστα αποτελέσματα στις σχέσεις Τουρκίας- Γαλλίας σε πολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό επίπεδο. Η ευθύνη για το αποτέλεσμα αυτό θα είναι, αυτών που πήραν τέτοιες  αποφάσεις».
  Ο τούρκος πρωθυπουργός υποστηρίζει πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αν εγκριθεί θα, στοχεύει  την Τουρκία, το τουρκικό έθνος και τους τούρκους  του εξωτερικού.
« Το θέμα είναι σοβαρό. Εύχομαι οι σχέσεις των χωρών μας να μην επηρεάζονται πια από τρίτους,  Ελπίζω να τηρήσετε το λόγο σας να μην εγκριθεί αυτό το νομοσχέδιο και ελπίζω να μην γίνουν βήματα τα οποία θα προκαλέσουν αποτελέσματα τα οποία δεν μπορούν να επανορθωθούν» καταλήγει η επιστολή του Τούρκου πρωθυπουργού προς τον Γάλλο πρόεδρο.
 
  Η Άγκυρα παράλληλα απειλεί πως θα ανακαλέσει τον πρέσβη της επ’ αόριστον, σε περίπτωση που γίνει εγκριθεί ο νόμος  ο οποίος προβλέπει ποινή φυλάκισης μέχρι ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο μέχρι 45.000
E
υρώ για τους παραβάτες.

Η ψηφοφορία του νομοσχεδίου  έχει προγραμματισθεί για την ερχόμενη εβδομάδα.
    Ανάλογος νόμος ισχύει στη Γαλλία  για όσους αρνούνται την ύπαρξη του Ολοκαυτώματος των Εβραίων από τους ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
  Το θέμα της ποινικοποίησης του αρνητισμού της γενοκτονίας των Αρμενίων το έφερε στην επικαιρότητα ο Σαρκoζί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τον περασμένο Οκτώβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr