ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Αποφασίστηκε η εκτέλεση του Τάρεκ Αζίζ!

Απόφαση για εκτέλεση του Υπουργού Εξωτερικών του καθεστώτος Σαντάμ Χουσεΐν έλαβε η ιρακινή κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του Σαάντ Γιούσεφ αλ-Μουτάλιμπι, συμβούλου του πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η εκτέλεση όντως θα γίνει, τον επόμενο χρόνο, όταν οι Αμερικανοί θα έχουν αποχωρήσει από τη χώρα.

Ο δικηγόρος του Τάρεκ Αζίζ εμφανίστηκε έκπληκτος από την απόφαση εκτέλεσης. Σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο CNΝ δήλωσε «δεν περίμενα η κυβέρνηση να είναι τόσο ηλίθια, αφού με αυτήν την απόφαση θα επισύρει τη χώρα στο χείλος της αβύσσου».

Επιπλέον, έθεσε το ερώτημα της εθνικής συναίνεσης, το οποίο έχει τονίσει πολλές φορές η κυβέρνηση, ενώ θεωρεί ότι η τελευταία θα είναι ανίσχυρη χωρίς την παρουσία των Αμερικανών, μη δυνάμενη να επιβάλει την τάξη ανάμεσα στις διάφορες φατρίες. Όσον αφορά την απόφαση, αυτή απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της χώρας.
Τα λόγια του δικηγόρου του δεν απέχουν πολύ από την πραγματική κατάσταση στο Ιράκ. Οπότε μένει να δούμε αν ο πρόεδρος της χώρας κάνει πίσω σε μια τέτοια κίνηση, όπως και το ποια θα είναι η αντίδραση των Σουνιτών, των Σιιτών και των Κούρδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr