ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Η αναδιάταξη


Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται κινήσεις Αμερικανών στρατιωτών κοντά στα Συρο-Ιορδανικά σύνορα, στην περιοχή του χωριού Αλ Μαφράκ, προερχόμενοι από την αεροπορική βάση “Βασιλεύς Χουσείν” της Ιορδανίας. Έχει ήδη διαδοθεί  από ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ότι αμερικανικές μονάδες που στάθμευαν ως τώρα στο Ιράκ, αποσύρονται από εκεί και αντί να επιστρέψουν στις έδρες τους, στην Ευρώπη ή στη Αμερική, μεταφέρονται στα βόρεια ιορδανικά σύνορα. Εκεί εγκαθιστούν φυλάκια, κατασκευάζουν πύργους παρατήρησης και οργανώνουν χώρους υποδοχής προσφύγων;
Μεταξύ αυτών, υπάρχουν και μονάδες ειδικών επιχειρήσεων. Κάποια τμήματα ίσως έχουν διεισδύσει στο εσωτερικό της Συρίας, συλλέγοντας πληροφορίες και κάνοντας Π3Ε, δηλαδή, ”Προπαρασκευή Πληροφοριών στην Περιοχή Επιχειρήσεων”. Όσοι ξέρουν, καταλαβαίνουν τι εννοώ! Εξετάζονται “κέντρα βαρύτητας” και προσδιορίζονται στόχοι υψηλής αξίας κλπ. Όσοι δεν καταλαβαίνουν, ας μάθουν, ότι μάλλον θα επαναληφθεί η τραγωδία της Λιβύης.
Λέγεται επίσης ότι εκατοντάδες “επαναστάτες” της Λιβύης μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στη Συρία για να βοηθήσουν τους “αδελφούς” τους, της αντιπολίτευσης του Άσαντ.
Οι Αμερικανοί έχουν πολεμική ναυτική μοίρα στην περιοχή “δια παν ενδεχόμενο” και οι Ρώσοι εμφανίζονται για “τον φόβο των Ιουδαίων”.
Οι Τούρκοι γείτονες, πρέπει να έχουν ξεχάσει το “δόγμα Νταβούτογλου” σε ότι αφορά την Συρία, για να μην πω με όλους τους γείτονες, την παρούσα περίοδο. Από φίλοι και συνεργάτες κατά των Κούρδων, αυτονομιστών, έγιναν πάλι αντίπαλοι, κάτω από την εξέλιξη των γεγονότων. Πρέπει να διαλέξουν με ποιον είναι τώρα! Γιατί ακολουθεί και το θέμα του Ιράν, που οδυνηρά τους απασχολεί. Γιατί από πίσω έρχεται και το κουρδικό ζήτημα. Αυτές οι αναδιατάξεις είναι που φοβίζουν. Οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις έχουν πιθανόν συνεργασθεί στο παρελθόν με τις αντίστοιχες συριακές, όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο άρθρο. Τώρα ήλθε η ώρα της αντιπαράθεσης. Ενδεχομένως να έχουν ξεκινήσει την υποβοήθηση του αντάρτικου, όπως έκαναν και στη Λιβύη. Πρέπει να εμφανίζονται σαν προστάτες των απανταχού μουσουλμάνων!
Οι Σύριοι πρέπει να τα έχουν σκεφτεί πολύ προσεκτικά όλα αυτά. Θα παρέξουν βοήθεια οι Τούρκοι; Η βοήθεια των Τούρκων προς τους αντι-ασαντικούς θα είναι με ανταλλάγματα ή όχι; Και ποιά θα είναι αυτά; Ποιός βάζει λάδι στη φωτιά και ξεσηκώνει τον κόσμο; Αν φύγει ο Άσαντ ποιός θα καλύψει το κενό εξουσίας; Τι θέλουν οι ΗΠΑ; Συμφέρει τη ρωσική πλευρά η αύξηση της αμερικανικής επιρροής στη Συρία; Πως θα αντιδράσουν οι Ρώσοι; Πως θ’ αντιδράσουν οι Πέρσες; Παλιότερα υπήρξε συνεργασία των 3 χωρών για την εξασφάλιση κοινών συμφερόντων και ειδικά κατά της εξέγερσης των Κούρδων. Τώρα τι γίνεται που αρχίζουν και χαλάνε τις σχέσεις τους;
Υπάρχουν όμως και άλλοι που εμπλέκονται. Το Ισραήλ! Αν αρχίσει η υποστήριξη της Δύσης προς τους αντικαθεστωτικούς της Συρίας γι’ αλλαγή της πολιτικής σκηνής στη χώρα, μήπως αρχίζουν οι ισλαμιστές να παίρνουν μεγαλύτερη δύναμη; Δεν θα το ήθελαν αυτό να συμβεί οι Ισραηλινοί! Η περίπτωση ανεξέλεγκτης συμπεριφοράς του ισλαμιστικού κινήματος, “της Αραβικής Άνοιξης” ίσως ενθαρρύνει και την Χεζμπολάχ. Πολύ μεγάλο το μπέρδεμα!
Και εκεί που υπάρχει πολύ μεγάλο μπέρδεμα, εκεί που δεν μπορούν να γίνουν ανοικτές στρατιωτικές αντιπαραθέσεις, εκεί που υπάρχουν “γκρίζες ζώνες”, εκεί έχουν τον λόγο οι ειδικές επιχειρήσεις και οι ειδικές δυνάμεις! Έχουν γίνει αρκετά και θα γίνουν ακόμα περισσότερα!
Ήδη το Ισραήλ ανακοίνωσε επίσημα, την δημιουργία μιας νέας Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων, ικανής να προεκτείνει την εξασφάλιση των ισραηλινών εθνικών συμφερόντων, σε μεγάλη ακτίνα εκτός της χώρας. Δηλαδή, να μπορεί να εκτελεί αποστολές σε μεγάλες αποστάσεις, πίσω από τις εχθρικές γραμμές, όπως για παράδειγμα, …το Ιράν. Η Μοσάντ ασχολείται με τέτοιου είδους συγκαλυμμένες επιχειρήσεις σε διεθνές επίπεδο, αλλά η συγκεκριμένη Διοίκηση θα αναλαμβάνει πιο περίπλοκες διακλαδικές ειδικές επιχειρήσεις, σε όλο τους το φάσμα!
Νέα όπλα  και αφρόκρεμα τεχνολογίας! Διοικητής, Αντιστράτηγος, με  μεγάλη εμπειρία στις ειδικές επιχειρήσεις, μέσα από προηγούμενη υπηρεσία με  τη Sayeret Matkal. Οι Ισραηλινοί προετοιμάζονται για  επερχόμενες επιχειρήσεις.
Αν συμβεί κάτι μέσα στο 2012 και χρειασθεί να επέμβει το ΝΑΤΟ, με εκτέλεση ειδικών επιχειρήσεων, θα ζητήσει συνεισφορά μεταξύ των μελών της συμμαχίας. Η χώρα μας τι θα κάνει τότε;  Πρέπει να έχει γίνει προεργασία για τις θέσεις μας. Το NDC-GR, αναλαμβάνει σαν  NRF (NATO Response Force) δηλαδή Δύναμη Άμεσης Αντίδρασης μέσα στο 2012. Ενδεχόμενες επιχειρήσεις με εμπλοκή ΝΑΤΟ, θ’ απαιτήσουν την άμεση συμμετοχή  του Στρατηγείου.
Η καλή προετοιμασία, παρά την οικονομική κρίση θα αποτρέψει τα χειρότερα. Πάντως το 2012, φαίνεται να έρχεται πολύ ..”παραγωγικό”! Και η χώρα μας;  Μου έρχεται στο μυαλό ένας χρησμός που δόθηκε πολύ παλιά για τους Έλληνες, πάλι σε δύσκολες καταστάσεις εκείνης της εποχής. Είπε η πυθία: “Ασκός κλυδωνιζόμενος, μηδεπώποτε βυθιζόμενος” Μέχρι σήμερα επαληθεύθηκε. Πιστεύω ότι θα ισχύει και για το μέλλον. Αρκεί να γίνει κατανοητό, ότι τώρα δεν υπάρχει η πολυτέλεια της διχόνοιας και του διχασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr