ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Ισραήλ: Νέα μονάδα για κρούσεις σε βάθος


Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ, ενέκρινε τη δημιουργία μιας νέας διακλαδικής δύναμης ειδικών επιχειρήσεων, για την ανάληψη μεγάλης ποικιλίας αποστολών, μακριά από τα σύνορα της χώρας. Η νέα δύναμη θα έχει ως πρώτο διοικητή τον Υποστράτηγο Σάι Αβιτάλ και θα υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγο Μπένι Γκαντζ. Η νέα δύναμη, όπως δημοσίευσε και το Defense News, θα είναι γνωστή ως «Σώμα Βάθους» (Depth Corps).



Αυτή θα αποτελείται από τις κορυφαίες μονάδες ειδικών δυνάμεων, υπό μία ενιαία διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων για αποστολές αντιτρομοκρατίας, πάταξης λαθρεμπορίου, καταπολέμησης της διασποράς όπλων και άλλες, πέρα από τα σύνορα με τα όμορα και γειτονικά κράτη του Ισραήλ. Αναφορές στο ποια είναι αυτά τα κράτη δεν ήταν δυνατό να δημοσιοποιηθούν, αλλά είναι εύκολα κατανοητό ότι το Ιράν και χώρες της υποσαχάριας Αφρικής θα είναι εντός του «βεληνεκούς» της νέας μονάδας.

Ο Υποστράτηγος Σάι Αβιτάλ, υπηρέτησε από το 1970 μέχρι το 2002 στον Ισραηλινό Στρατό. Συμμετείχε στους πολέμους του Γιομ Κιπούρ, στο Λίβανο το 1982 και στις δύο Ιντιφάντα. Έχει διατελέσει διοικητής τάγματος στην 188η Ταξιαρχία και τέλος διοικητής της γνωστής Sayeret Matkal. Οι σπουδές του είναι στην Αγροτική Οικονομία και Διαχείριση, με μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση από το Χάρβαρν. Μετά την αποστρατεία του δεν κατάφερε να εκλεγεί υποψήφιος με το κόμμα Καντίμα, αλλά διετέλεσε γενικός γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος.


Ο Αργηχός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Μπένι Γκαντζ υπηρετεί στις IDF από το 1977. Είναι κάτοχος πτυχίου Ιστορίας και δύο μεταπτυχιακών, στις Πολιτικές Επιστήμες από το Παν/μιο της Χάιφα και στη Διαχείριση Εθνικών Πόρων από το National Defense University στις ΗΠΑ. Συμμετείχε σε όλους τους πολέμους της χώρας. Ξεκίνησε την καριέρα του από τους αλεξιπτωτιστές. Διετέλεσε διοικητής της μονάδας ειδικών επιχειρήσεων της αεροπορίας, της Shaldag, διοικητής της Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών, διοικητής σχηματισμών στον βόρειο τομέα, καθώς και ΑΚΑΜ στις ΗΠΑ.

Ο Αντ/γος Μπένι Γκαντζ ασκείται μαζί με την Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr