ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Βολή Scud-B από τη Συρία!

Ως μια κίνηση με έντονο συμβολισμό θεωρείται η εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου Scud-B από τη Συρία στα πλαίσια δοκιμής, στις 4 Δεκεμβρίου. Το γεγονός, όπως ήταν φυσικό, ανησύχησε όλες τις πλευρές και ιδιαίτερα το Ισραήλ.
Τα ραντάρ του τελευταίου εντόπισαν την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου από ορεινή περιοχή στα βορειοανατολικά της Συρίας και εντός βεληνεκούς του Ισραήλ. Όπως δήλωσε ο Εχούντ Μπαράκ, «η Συρία μάλλον προσπαθεί να κάνει προβολή ισχύος, αλλά αυτό είναι περισσότερο ένδειξη άγχους και πίεσης». Όπως και να έχει πάντως η κατάσταση, οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις και οι Αρχές Πολιτικής Προστασίας της χώρας, προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο να δεχτούν πλήγματα από πυραύλους στα βόρεια σύνορα.

Το Ισραήλ φοβάται ότι το καθεστώς στη Συρία μπορεί να εκτελέσει επίθεση εναντίον του, σε περίπτωση που ο Άσαντ βρεθεί σε οριακή κατάσταση. Ουσιαστικά θα προσπαθήσει να κλιμακώσει την κατάσταση, ανατρέποντας την ισορροπίας ισχύος στην περιοχή και προσπαθώντας να «δείξει» σε όλες τις αραβικές χώρες ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr