ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Αποχωρεί ο Τούρκος πρέσβης από το Παρίσι!

Ο Τούρκος πρεσβευτής στη Γαλλία θα αποχωρήσει αύριο από τη χώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υιοθέτηση από το γαλλικό κοινοβούλιο νόμου που καθιστά ποινικό αδίκημα την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πρεσβείας. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να επιβεβαιώσει την ανάκληση του πρεσβευτή της χώρας από τη Γαλλία αργότερα σήμερα.


Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε σήμερα το σχέδιο νόμου που καθιστά ποινικό αδίκημα την άρνηση της αναγνώρισης ως γενοκτονίας της μαζικής σφαγής το 1915 των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους, παρά τις απειλές και την αγανάκτηση της Τουρκίας και την παρουσία πολλών χιλιάδων διαδηλωτών έξω από την Εθνοσυνέλευση.
Το σχέδιο νόμου υιοθετήθηκε από πολύ μεγάλη πλειοψηφία των περίπου πενήντα βουλευτών που ήταν παρόντες, ενώ περίπου 6 ψήφισαν κατά. Το σχέδιο νόμου, το οποίο έχει δημιουργήσει ένταση ανάμεσα στο Παρίσι και την Άγκυρα, θα κατατεθεί στη συνέχεια στη Γερουσία, όπου θα συζητηθεί το 2012.
Οι υποστηρικτές του εκφράζουν την ελπίδα ότι θα υιοθετηθεί και από τη Γερουσία πριν από την διακοπή των εργασιών του γαλλικού κοινοβουλίου στα τέλη του Φεβρουαρίου ενόψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία. Ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας, Έντουαρντ Ναλμπαντιάν, εξέφρασε σήμερα την «ευγνωμοσύνη» της χώρας του στη Γαλλία μετά την ψήφιση από την γαλλική βουλή ενός νομοσχεδίου που ποινικοποιεί την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους το 1915 σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr