ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Κίνα: Επιχειρησιακή ανάπτυξη Α/Α συστήματος

Η εφημερίδα των Κινεζικών Ενόπλων Δυνάμεων, επιβεβαίωσε τον περασμένο μήνα ότι το νέο αντιαεροπορικό σύστημα, μεσαίου βεληνεκούς που διαθέτει, κατέστη επιχειρησιακό και θα παραδοθεί στη Στρατιωτική Περιοχή Σενγιάνγκ. Η εν λόγω Περιοχή είναι η δεύτερη πιο σημαντική μετά από αυτήν του Πεκίνου, και συνορεύει εξωτερικά με τη Βόρεια Κορέα και τη ρωσική Άπω Ανατολή.

Πρόκειται για το Hognqi-16A (HQ-16A / Red Flag – 16) το οποίο μπορεί να εμπλέξει στόχους σε ύψος μέχρι τα 30 χιλιόμετρα, καθώς και χαμηλά ιπτάμενους, ακόμα και όσους πετούν σε υψόμετρο 50 μέτρων, συμπεριλαμβανομένων και των πυραύλων κρουζ. Οι εκτόξευση των πυραύλων γίνεται κάθετα (όπως στους S-300) και το μέγιστο βεληνεκές φτάνει τα 40 χιλιόμετρα.
Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Ξινχουά ανέφερε ότι το HQ-16A θα αναπτυχθεί πρώτα στην περιοχή των Στενών της Ταϊβάν. Εικάζεται ότι αν γίνει αυτό, θα πρόκειται για απόφαση που λήφθηκε με γνώμονα τους πυραύλους κρουζ της Ταϊβάν, τους Hsiung Feng IIE, με βεληνεκές 600 χιλιομέτρων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του επίσημου περιοδικού του Κινεζικού Ναυτικού, το «Σύγχρονο Ναυτικό», έχει αναπτυχθεί και ναυτική έκδοση του συστήματος η οποία έχει τοποθετηθεί στις φρεγάτες Type 054A Jiangkai II


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr