ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Τα παλαιά OH-58Α Kiowa καθίστανται ετοιμοπόλεμα


Ο Αμερικανικός Στρατός αποφάσισε να αντικαταστήσει τα OH-58D Kiowa Warrior που καταστράφηκαν ή κρίθηκαν μη οικονομικά στην ανακατασκευή τους, με αναβάθμιση αυτών της έκδοσης «Α», προκειμένου να διατηρήσει την οροφή των 368 ελικοπτέρων του τύπου.
Ο συνταγματάρχης Ρόμπερτ Γκρίγκσμπυ, του Αμερικανικού Στρατού, ο οποίος είναι υπεύθυνος προγράμματος για τα ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης, μίλησε στην AUSA 2011 και ανέφερε ότι 18 βρίσκονται ήδη στο στάδιο της αναβάθμισης, ενώ συνολικά θα μπουν σε αυτό 42. Ως θετικό στοιχείο των ελικοπτέρων θεωρεί την ωριμότητα της πλατφόρμας και το γεγονός ότι υπάρχει πληθώρα ανταλλακτικών.

Η διαδικασία αναβάθμισης έχει ως εξής. Η καμπίνα του ελικοπτέρου «ξεγυμνώνεται» από όλα τα απάρτια και το μεταλλικό σκάφος που απομένει επιθεωρείται δομικά και βάφεται. Έπειτα αποστέλλεται στο εργοστάσιο της Bell, όπου μετατρέπεται στην έκδοση «D» και τέλος επιστρέφεται στο εργοστάσιο βάσης του Αμερικανικού Στρατού για την τελική συναρμολόγηση. Το πρόγραμμα αυτό τρέχει ταυτόχρονα με το πρόγραμμα ανακατασκευής των κατεστραμμένων στη μάχη ελικοπτέρων του τύπου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, λόγω του πολύ υψηλού ρυθμού χρήσης τους, που είναι ο μεγαλύτερος από οποιοδήποτε άλλο πτητικό μέσο του στρατού, καθώς πετούν 80 ώρες το μήνα, έξι Kiowa Warrior χάνονται κάθε χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr