ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Τουρκική παρενόχληση σε μικρό πλοίο στην Κω


Η Τουρκία έχει αποφασίσει προφανώς να «χοντρύνει» το παιγνίδι στο Αιγαίο και το αποδεικνύει με κάθε τρόπο. Έτσι τουρκική, οπλισμένη, ακταιωρός δεν δίστασε να εισβάλει στα ελληνικά χωρικά ύδατα και να παρενοχλήσει ένα ιπτάμενο δελφίνι, της εταιρείας.
Το Kalymnos Dolphin εκτελούσε το μεσημεριανό δρομολόγιο όταν 10 λεπτά πριν από την άφιξη του στο Μαστιχάρι (ώρα 11.50) σε απόσταση 1,8 μ. πριν από το λιμάνι στο Μαστιχάρι, το ελληνικό πλοίο παρενοχλήθηκε από την τουρκική ακταιωρό η οποία κατευθυνόταν από το Μποντρούμ προς το Αιγαίο στο Ναυτικό στίγμα 36-54-511 Βόρεια και 27-02-124 Ανατολικά δηλαδή 1,8 Ναυτικό μίλι από το λιμάνι Μαστιχάρι της Κω μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Επί του πλοίου επέβαιναν και πολλοί αλλοδαποί τουρίστες οι οποίοι ταξίδευαν για την Κω προκειμένου να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο του νησιού. Ο Έλληνας καπετάνιος του πλοίου αναγκάστηκε να σταματήσει τις μηχανές για να μην εμβολιστεί από το τουρκικό πλοίο.
Παραθέτουμε την επίσημη καταγγελία της εταιρείας προς τις ελληνικές αρχές.
«Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Καλύμνου
Αρ. Πρωτοκόλλου 123.
Σας ενημερώνουμε ότι περί ώρα 12.45 στις 11/10/2011 ημέρα Τρίτη στο δρομολόγιο από Κάλυμνο για Μαστιχάρι του πλοίου της εταιρείας μας Κάλυμνος Ντολφιν Ν.Κ 594 ,και 1,8 μ από Μαστιχάρι, Τουρκική ακταιωρός με μεγάλη ταχύτητα ερχόμενη από τις Μικρασιατικές ακτές, ήρθε και πέρασε από την πλώρη του σκάφους με 30-35μ ταχύτητα σε απόσταση 60 περίπου μέτρων με άγνωστες διαθέσεις. Προς αποφυγήν τυχόν επεισοδίου ή ατυχήματος ο πλοίαρχος έκανε κράτη επί πεντάλεπτο, κατόπιν πάλι με μεγάλη ταχύτητα κατευθύνθηκε παραπλέοντες στην βόρια ακτή της Κω προς τον μαύρο κάβο και έφυγε. Για το συμβάν ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Καλύμνου και Κω και η Ν.Α.Σ. επίσης σας γνωρίζουμε ότι στο σκάφος επέβαιναν 89 επιβάτες και πλήρωμα.
Ο πρόεδρος της ΑΝΕΚ Σακελλάριος Μαΐλλης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr