ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ

«Η Ελλάδα είχε πάρα πολλά χρόνια για να δει και να ζήσει τόσο άσχημη περίοδο.
Με την παρούσα κυβέρνηση και όπως αυτή χειρίζεται τα θέματα δυστυχώς δεν αισιοδοξώ.
Έχει επιλέξει τον μονόδρομο στα κελεύσματα της πλήρους υποταγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που ούτε και αυτή γνωρίζει που βαδίζει».

Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης στην εκπομπή “Πρωινό ΑΝΤ1″ με τον Γιώργο Παπαδάκη.

Η συνάντησή μου με τον πρωθυπουργό.
Θεσμικά έχω υποχρέωση να συνομιλώ με τον Πρωθυπουργό.
Αυτό που τον ρώτησα είναι να μου εξηγήσει ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ποια είναι τα θέματα που τον απασχολούν και αν μπορώ να προτείνω λύσεις να θέσω και εγώ κάποιες εναλλακτικές προτάσεις.
Είχα την αίσθηση πως χθες, ο Πρωθυπουργός, είχε κατά νου να πει κάποια πράγματα παραπάνω με τον κ. Σαμαρά, αλλά η στάση του,…του έκοψε τη φόρα.

Η πρότασή μου αντί του κουρέματος που σχεδιάζουν.
Είμαι κατά του κουρέματος. Ένα μεγάλο κούρεμα στο ελληνικό χρέος, θα οδηγήσει σε κατάρρευση του τραπεζικού μας συστήματος. Αν χάσουμε και τις Τράπεζες, τότε κάθε ελπίδα για ανάπτυξη χάνεται δια παντός. Κάτι τέτοιο θα έχει τεράστιες και σημαντικότατες παρενέργειες ακόμη και στα ασφαλιστικά Ταμεία. Θα βρεθούμε σε πολύ δυσκολότερη κατάσταση. Η πρόταση μου απέναντι σε ένα κούρεμα είναι σαφής. Για την αντιμετώπιση της κατάστασής μας, θα ζητούσα από την Ευρώπη να προβεί στην κεφαλαιοποίηση όλου του χρέους μας, εν συνεχεία στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του με παράλληλη “περίοδο χάριτος” 5 ετών και τη δυνατότητα εξόφλησης του υπολοίπου σε χρονική περίοδο 35 ετών, πληρώνοντας 10 δισ. ετησίως.
Και φυσικά οπωσδήποτε να αφαιρεθεί από την… πλάτη μας όλο το επαχθές χρέος που μας φορτώθηκε με τις υπέρογκες τιμές αγοράς όπλων.

Βρισκόμαστε ήδη στα όρια της κόκκινής μας γραμμής.
Είναι αστείο να λέμε πως ήρθαν οι Τροϊκανοί να μας κάνουν… ανθρώπους.
Ήρθαν δηλαδή αυτοί που μας έμαθαν το λάδωμα και τις μίζες, να μας πουν πώς να είμαστε εντάξει;
Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουμε μια Γερμανική Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελλάδα με όσα γίνονται, με όλους τους Επίτροπους, επικυρίαρχους και όσους έχουν μαζευτεί εδώ, έχει ήδη φθάσει στις κόκκινες της γραμμές, στα όριά της. Θα έλεγα στον πρωθυπουργό να προσέξει πολύ. Να προσέξει μη μας έρθει στο τραπέζι το θέμα της συνυπογραφής.
Το να υπογράφει ένας υπουργός και να χρειάζεται και η υπογραφή κάποιου “επιτηρητή”…

Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.
Θέλω να είμαι χρήσιμος και παραγωγικός για την πατρίδα μου στη δύσκολη αυτή περίοδο. Στη προσπάθειά μου αυτή, επισκέφτηκα τη Μόσχα και είδα ανώτατους αξιωματούχους και επενδυτές. Δυστυχώς, όμως, συνειδητοποίησα ότι δεν είχε σταλεί πρόσκληση στον Πρόεδρο της Ρωσίας κ. Μεντβέντεφ. Η κυβέρνηση ψεύδεται. Ανακάλυψα ότι με κορόιδευαν τόσο ο κ. Βενιζέλος, όσο και ο κ. Μπόλαρης. Μας έλεγε ψέματα μέσα στο Κοινοβούλιο.
Διαπίστωσα ότι υπάρχει μια θετική διάθεση από την Ρωσική πλευρά για να βοηθήσουν την χώρα μας. Αλλά, δυστυχώς, βλέπω ένα φόβο και μια αναστολή από την ελληνική πλευρά για να σταλεί η πρόσκληση. Η κυβέρνηση φοβάται.

Επενδύσεις από τρίτες χώρες.
Υπάρχει τρόπος για να ξεπεραστεί ο περιοριστικός όρος του Μνημονίου, ο οποίος μας απαγορεύει να δανειστούμε από αλλού. Μπορούμε να το ξεπεράσουμε αυτό μέσω των επενδύσεων. Από τις επαφές μου με τον νέο πρέσβη της Κίνας, διαπίστωσα ότι υπάρχει και από εκεί μια διάθεση και μια μεγαλύτερη προσφορά, από αυτή την οποία δέχεται να εισπράξει η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές… Ας τις αναζητήσουμε.
Χρειάζεται να κάνουμε επαναπροσδιορισμό και επαναπροσέγγιση της εξωτερικής μας πολιτικής. Να απεγκλωβιστούμε από το μονότονο και μονομερές “ανήκομεν στην Δύση”. Να ανοίξουμε τα μάτια μας, τη σκέψη, την καρδιά μας και την διάθεσή μας σε άλλες χώρες, πέρα από τη Δύση.
Η Ελλάδα ανήκει εκεί που είναι το συμφέρον της.

Η “καυτή πατάτα” της κατάρρευσης.
Τα δύο κόμματα που μας κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έφεραν την χώρα στο σημείο να παρακαλούμε να έλθει το ΔΝΤ “προς σωτηρία” μας. Μας έφεραν στο σημείο ώστε να κρίνεται αναγκαία η προσφυγή μας στο ΔΝΤ. Αν είχαν άλλη εναλλακτική λύση θα κατέφευγαν σε αυτή. Για αυτό το λόγο έφυγε και ο κ. Καραμανλής. Έφυγε για να γλυτώσει τα χειρότερα. Ήλθε μετά ο κ. Παπανδρέου και παρέλαβε την “καυτή πατάτα”, η οποία τώρα είναι μέσα στα δικά μας σωθικά.

Δημόσια έκκληση.
Είναι καιρός να λειτουργήσουν ως πατριώτες ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς. Τουλάχιστον, να πάνε με το ίδιο αεροπλάνο στις Βρυξέλλες, μήπως και προκύψει κάτι στις ώρες του κοινού τους ταξιδίου. Να πουν επιτέλους δύο κουβέντες. Ας πάνε μαζί και ας αφήσουν τα γινάτια τους. Ας παραμερίσουν τους εγωισμούς τους για το καλό του τόπου και της χώρας.
Αυτή η πρόταση πιστεύω, θα χαροποιήσει στο βαθμό που μπορεί, όλους τους Έλληνες. Αυτό θα είναι ένα καλό σημάδι και ένα θετικό μήνυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr