ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Έντονο αμερικανικό ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στη Θράκη


Την έντονη δραστηριοποίηση του αμερικανικού προξενείου Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Θράκης, με απώτερο στόχο τη χειραγώγηση ης ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας και την εν συνεχεία αξιοποίησή της για την εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή, καταγράφει απόρρητο έγγραφο (υπ. αρ. 1044/ 12 Σεπτεμβρίου 2008) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) που δημοσιεύει το περιοδικό Επίκαιρα.
Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες επισημαίνουν το ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι για τα ζητήματα που αφορούν στη μειονοτική εκπαίδευση, φτάνοντας μέχρι του σημείου να ασκήσουν ακόμη και πιέσεις προς τη δασκάλα του μειονοτικού δημοτικού σχολείου του Μεγάλου Δέρειου Έβρου, Χαρά Νικοπούλου. Πρόκειται για τη γνωστή δασκάλα, η οποία, αφού προηγουμένως προκάλεσε τη μήνιν του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, επειδή υποστήριξε με σθένος πως οι Πομάκοι μαθητές της δεν είναι Τούρκοι, εν συνεχεία βρέθηκε στο στόχαστρο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο και εσπευσμένα τη μετέθεσε στη λογική ότι έκανε εξωτερική πολιτική μέσα στο χώρο του σχολείου.

Διαβαθμισμένο έγγραφο της Δ/νσης Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Υπουργείου Εξωτερικών με ημερομηνία 19 Μαϊου 2008, το οποίο περιγράφει ενέργειες του αμερικανικού προξενείου της Θεσσαλονίκης στη περιοχή που χαρακτηρίζονται “άκρως ύποπτες και υπεράνω πάσης αρμοδιότητας” (Πρώτο Θέμα, 15/06/2008).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr