ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ομπάμα: Ο Ερντογάν τον προσέβαλε κατάμουτρα!

Ιδιαιτέρως προσβλητικός με χαρακτηριστική οθωμανική υπεροψία εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια συνάντησή των δύο ανδρών στη Νέα Υόρκη. Ούτε λίγο ούτε πολύ, φέρεται να αποκάλεσε τον πλέον αντιπαθή στους Ισραηλινούς Αμερικανό πρόεδρο, ως «δικηγόρο του Ισραήλ»!
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε πως ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ουσιαστικά ανταπέδωσε το «χτύπημα» που δέχθηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος και άσκησε κριτική στην ακολουθούμενη πολιτική της Άγκυρας απέναντι στη Τεχεράνη.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ουσιαστικά δικαιολόγησε τον Ρ. Τ. Ερντογάν αναφορικά με τον χαρακτηρισμό που έδωσε στον Μ. Ομπάμα ο οποίος λειτουργεί ως «δικηγόρος» του Ισραήλ.

Το επεισόδιο καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού στην Νέα Υόρκη πριν μερικές εβδομάδες και τη συνάντηση των δύο ανδρών στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Σύμφωνα με τον Α. Νταβούτογλου, όταν ο πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε τη δυσφορία των ΗΠΑ για την ακολουθούμενη πολιτική της Τουρκίας στο θέμα του Ιράν επισημαίνοντας πως «η Τουρκία προστατεύει το Ιράν», ο Τούρκος πρωθυπουργός ανταπάντησε πως «εσείς (οι ΗΠΑ) λειτουργείτε ως ο δικηγόρος του Ισραήλ». Ο Τούρκος υπουργός περιέγραψε την απάντηση του Τούρκου πρωθυπουργού ως απολύτως συμβατή με το «γλυκό αλλά δυνατό στιλ» εκφοράς του πολιτικού του λόγου…
Από τη πλευρά μας δεν μπορούμε παρά να παραδεχθούμε πως παρά το κατά πόσο μας ενοχλεί ή όχι ο πολιτικός βίος του Ρ. Τ. Ερντογάν, δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να τον χαρακτηρίσει ως ριψάσπιδα. Πρώτο ήταν το περιστατικό του Νταβός το οποίο έμεινε γνωστό ως και το «για δύο λεπτά παρακαλώ» – ο τρόπος που διέκοψε τον Ισραηλινό πρόεδρο, Σιμόν Πέρεζ και ξιφούλκησε κατά του Ισραήλ, για να ακολουθήσει η κατά πρόσωπο εκτόξευση κατηγορίας του Μ. Ομπάμα ως… ατζέντη του Ισραήλ. Το κατά πόσο βέβαια η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι «σοφή» και θα βγει στον Ερντογάν σε καλό, είναι ένα άλλο θέμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr