ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γεμάτη χρυσό η χερσόνησος του Σινά!

Ένας θησαυρός κρύβεται στην – αποστρατικοποιημένη – χερσόνησο του Σινά και οι Αιγύπτιοι σκοπεύουν μετά την κατάρρευση του καθεστώτος Μουμπάρακ να αξιοποιήσει τα αποθέματα προς όφελος της οικονομίας της χώρας.
Το πρόβλημα είναι ότι η χερσόνησος του Σινά αποτελεί ένα είδος «ζώνης – μαξιλάρι» (buffer zone) ανάμεσα στην Αίγυπτο και το Ισραήλ, μετά τους μεταξύ τους πολέμους, αν και το τελευταίο διάστημα, οι τρομοκρατικές επιθέσεις που εξαπολύονται εναντίον του Ισραήλ από τη χερσόνησο, οδήγησαν στην απόφαση να επιτρέψουν στους Αιγύπτιους να αυξήσουν τη στρατιωτικής τους παρουσία.

Στην περιοχή υπάρχει και μεγάλος αριθμός Βεδουίνων πολλοί εκ των οποίων είναι οπλισμένοι και ασχολούνται με το… ευγενές σπορ του λαθρεμπορίου, κάθε είδους προϊόντος, χωρίς να εξαιρείται ούτε η μεταφορά οπλισμού στη Λωρίδα της Γάζας και τη Χαμάς.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Αιγύπτου, η κυβέρνηση αναμένεται να προκηρύξει πλειοδοτικό διαγωνισμό για υποψήφιους επενδυτές στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων χρυσού της περιοχής εντός του 2012. Η Αίγυπτος είναι μια χώρα στο υπέδαφος της οποίας, σε διάφορα σημεία, εκτιμάται ότι βρίσκονται 7,7 εκατομμύρια ουγκιές χρυσού.
Ενδιαφέρον μπορεί να υπάρχει, ωστόσο, η κατάσταση ασφαλείας περιπλέκει τα πράγματα, αφού η κατάσταση, κυρίως όσα θα μπορούσαν γενικότερα να συμβούν (κυρίως στο εσωτερικό της Αιγύπτου) προβληματίζει κάθε δυνητικό επενδυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr