ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

217 νεκροί, 1050 τραυματίες ο τραγικός απολογισμός του σεισμού στην Τουρκία. 366 εγκλωβισμένο.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

  Σε τραγικά επίπεδα φτάνει ο απολογισμός απο το χτύπημα του Εγκέλαδου το μεσημέρι της Κυραικής στην Ανατολική Τουρκία. 217 νεκροί και 1050 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός του σεισμού μεγέθους 7.2 Ρίχτερ που χτύπησε την πόλη Βαν στην ανατολική Τουρκία.
   Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που επισκέφθηκε την περιοχή έχει αναφέρει πως προταιρεότητα των αρεχών είναι η παροχή βοήθειας στους εγκλωβισμένους που αριθμός τους υπολογίζεται σε 366.
  Με εντυπωασικό τρόπο οι τυρκικές αρχές έχουν οργανωθεί για την παρχοή βοήθειας. 1054 άτομα εργάζονται για την ανέυρεση εγκλωβισμένων και τη διάσωση τους , 491 γιατροί και νοσηλευτές έχουν μεταφερθεί στην πόλη.
  20 χημικές τουαλέτες, 2546 σκηνέ έχουν ηδη εγκατασταθεί για του άστεγους. Οι αρχές εργάζονται πυρετωδώς καθώς την Τετάρτη οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή χειροτερεύουν και αναμένονται χιονοπτώσεις.

  150 έγκλειστοι των φυλακών Βαν δραπέτευσαν απο τις φυλακές τις πόλεις καθώς κατα τη διάρκεια του σεισμού γκρεμίστηκε μεγάλο μέρος των φυλακών. 50 απ'αυτούς λίγες ώρες μετά επέστρεψαν και παραδόθηκαν. Οι υπόλοιποι αγνοούνται.
  Οι μεγαλύτερες ζημιές απο το σεισμό παρατηρήθηκαν στο δήμο Έρτζις όπου κατέρρευσαν 85 πολυκατοικίες, 2 ξενοδοχεία και μια φοιτητική εστία.
  Το επίκεντρο του σεισμού καταγράφηκε ως το χωριό Ταμπάνλι 30 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Βαν.
   Στην περιοχή έχουν καταγραφεί 146 μετασεισμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr