ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΑΝΑΛΥΣΗ: Ελεύθερος ο Γκ. Σαλίτ, σπέκουλα της Χαμάς


Πριν από λίγη ώρα η αιγυπτιακή τηλεόραση μετέδωσε στιγμιότυπα από την παράδοση του στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ από τη Χαμάς στις αρχές της Αιγύπτου. Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται η παράδοση του στρατιώτη στους Ισραηλινούς και η μεταφορά του με ελικόπτερο σε στρατιωτική βάση όπου τον περιμένει η πολιτική ηγεσία της χώρας του και η οικογένειά του.

Οι εικόνες της αιγυπτιακής τηλεόρασης προκαλούσαν λίγο μειδιάματα, αφού σε μια προσπάθεια επικοινωνιακής εκμετάλλευσης του γεγονότος, η Χαμάς έστειλε να συνοδεύσουν τον μικρόσωμο και αδύνατο στρατιώτη… ογκώδη στελέχη του μηχανισμού ασφαλείας!
Αυτό που θα έπρεπε να υπενθυμίσει στους ισλαμιστές της Λωρίδας της Γάζας που πανηγυρίζουν κοροϊδεύοντας τους Παλαιστίνιους πολίτες, είναι ότι κατήγαγαν μια μεγάλη νίκη. Αυτό που δεν τους υπενθυμίζουν είναι οι 1300 νεκροί του πολέμου στη Γάζα που ακολούθησε και η καταστροφή των υποδομών, με αντάλλαγμα 1027 φυλακισμένους.

Αυτό που δεν κατανοούν είναι ότι η επίθεση όπως αυτή στη Γάζα, ασχέτως του τι λέγεται από τη μία ή την άλλη πλευρά, στόχο έχει να εξισορροπήσει την «πλάστιγγα», αφού το να ανταλλάσσεις έναν κρατούμενο με 1027 είναι εξ ορισμού προβληματικό, ενώ προσκαλεί την επανάληψη του δράματος. Ήδη, στελέχη της Χαμάς αναρωτιούνται δημόσια πως θα βρουν τον «επόμενο Γκιλάντ Σαλίτ», διαμηνύοντας απλά ότι δεν έχουν καμία απολύτως διάθεση για ειρήνη, κάτι που σημαίνει ότι το να χυθεί εκ νέου πολύ αίμα στη Μέση Ανατολή και τα παλαιστινιακά εδάφη είναι απλά θέμα χρόνου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr