ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Rafale: Ευτυχής κατάληξη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα;

Δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Άμυνας, Ζεράρ Λονγκέ, δίνουν την εντύπωση ότι οι διαπραγματεύσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) με τη Γαλλία για τα μαχητικά τέταρτης γενιάς Rafale, ίσως και να έχουν «ξεκολλήσει». Ο Γάλλος υπουργός δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό LCI, ότι η χώρα του βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για τα μαχητικά με τη χώρα του Περσικού Κόλπου, ενώ εκτίμησε ότι οι πιθανότητες για την τελική υπογραφή συμβολαίου είναι πολύ ισχυρές.

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν το 2008 με αντικείμενο την πώληση 60 μαχητικών του τύπου της Dassault Aviation για να αντιμετωπιστεί αδιέξοδο όταν τα ΗΑΕ ζήτησαν τα μαχητικά να διαθέτουν ισχυρότερο κινητήρα της γαλλικής Snecma (όμιλος Safran), καθώς επίσης και ραντάρ της Thales υψηλότερων επιδόσεων από αυτό που διαθέτει σήμερα το μαχητικό.
Το πρόβλημα εντοπίστηκε στη χρηματοδότηση ανάπτυξης και ενσωμάτωσης των συστημάτων στο μαχητικό. Αναμένεται να διαπιστωθεί εάν οι δυο πλευρές θα τα βρουν και το γαλλικό μαχητικό θα σημειώσει την πρώτη του εξαγωγική επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr