ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Διακοπούλες στην Ελλάδα για τον Τούρκο αρχηγό ΓΕΝ…

Τι άλλο να σκεφτεί κανείς όταν διαβάζει την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) για την άφιξη σήμερα στη χώρα μας του αρχηγού του τουρκικού Ναυτικού, ναυάρχου Νουσρέτ Γκιουνέρ.
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η επίσκεψη που θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Νοεμβρίου, πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Δεν θα βαρεθούμε να γράφουμε και να τονίζουμε ότι αυτή η υπόθεση των ΜΟΕ πέραν του ότι δεν έχει παράξει το παραμικρό αποτέλεσμα για να μειώσει την ένταση στα ελληνοτουρκικά, έχει καταντήσει και αστεία για έναν πολύ απλό λόγο: Διότι περνά το μήνυμα ότι οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας δεν υποφέρουν λόγω των μαζικών διεκδικήσεων της Άγκυρας και της αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά πάσχουν λόγω… ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ την οποία και επιδιώκουμε να οικοδομήσουμε!

Με απλά λόγια, τα ΜΟΕ πάσχουν ως προς τη φιλοσοφία τους και η συνέχιση αυτής της πρακτικής βοηθά τους αρχηγούς των Κλάδων των Επιτελείων των δυο χωρών, απλώς να πραγματοποιούν ταξιδάκια ο ένας στη χώρα του άλλου, κάνοντας δημόσιες σχέσεις τρώγοντας και πίνοντας. Όλα τα υπόλοιπα στερούνται σοβαρότητας.
Στα τυπικά της επίσκεψης του Τούρκου ναυάρχου, ανακοινώθηκε ότι «κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα συναντηθεί με τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευσινιώτη ΠΝ και τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Παναγιώτη Ευσταθίου ΠΝ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr