ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Κοσσυφοπέδιο: Κι άλλη βομβιστική επίθεση, πρόταση διαίρεσης

Αυξάνεται διαρκώς η ανησυχία για τα περιστατικά βίας που σημειώνονται στο Κοσσυφοπέδιο τα οποία δίνουν συνέχεια στην κόντρα Σέρβων και Αλβανών με αντικείμενο τον έλεγχο των συνοριακών διαβάσεων από το Κοσσυφοπέδιο στη Σερβία. Σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο Τανγιούγκ, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, σήμερα, εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων πίσω από την έδρα της Αστυνομίας στην πόλη Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα, κοντά στα σύνορα με τη Σερβία.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί από την έκρηξη παρά μόνο υλικές ζημιές. Πιο συγκεκριμένα, καταστράφηκε το αυτοκίνητο μάρκας Audi μεταφραστή της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή.
Τα επεισόδια αυτά έρχονται να «δέσουν» με την δημόσια – επικοινωνιακή αλλαγή στάσης από την πλευρά της Σερβίας, η οποία μέχρι σήμερα θεωρούσε το Κοσσυφοπέδιο ως τμήμα της Σερβίας. Πλέον, με δηλώσεις επισήμων, η Σερβία ζητά τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης με αντικείμενο τη διαίρεση του Κοσσυφοπεδίου σε αλβανικό και σερβικό.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, κυρίως διότι πλέον η διένεξη θα εστιαστεί στην προσπάθεια των Αλβανών να μην χάσουν τον έλεγχο του βορείου τμήματος, το οποίο διαθέτει και πλούσιο υπέδαφος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr