ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Τουρκική άσκηση στα σύνορα με τη Συρία…

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters το οποίο επικαλείται πληροφορίες τουρκικής ιστοσελίδας εξειδικευμένης σε θέματα άμυνας, οι Τούρκοι ξεκινούν αύριο στρατιωτική άσκηση στην επαρχία Χατάι (Αλεξανδρέττα), δίπλα στα σύνορα με τη Συρία.
Πρόκειται για άσκηση κινητοποίησης η οποία θα διαρκέσει από τις 5 Οκτωβρίου μέχρι τις 13 Οκτωβρίου και θα συμμετάσχουν 730 έφεδροι στρατιώτες σε συνεργασία με την 39η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού.
Η άσκηση ενδέχεται να δώσει νέα τροφή στις φήμες, που έχουν ήδη διαψεύσει Τούρκου αξιωματούχοι, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία επιθυμεί να δημιουργεί μία ουδέτερη ζώνη στα σύνορα με τη Συρία με στόχο να προστατεύσει τους αμάχους και να αποτρέψει την εισροή προσφύγων στο έδαφός της.
Η συγκεκριμένη άσκηση είναι προφανές ότι συνδέεται με τις εξελίξεις στη Συρία και αποσκοπεί στο να προσθέσει αξιοπιστία στις τουρκικές διακηρύξεις με στόχο το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ, ότι η χώρα δεν θα κάτσει «με σταυρωμένα χέρια» να παρακολουθεί τις εξελίξεις και ότι είναι έτοιμη ακόμα και για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης.
Υπενθυμίζεται ότι η επαρχία της Αλεξανδρέττας αποσπάστηκε από τη Συρία δια της βίας και ότι οι Σύροι ουδέποτε παραιτήθηκαν από τη διεκδίκησή της, παρά τις θερμές σχέσεις με τους Τούρκους που αναπτύχθηκαν μετά την απομάκρυνση του Αμπντουλάχ Οτζαλάν από το προσκήνιο και πριν τη ραγδαία επιδείνωση που έχει σημειωθεί τον τελευταίο καιρό.
Η άσκηση έρχεται την ώρα που ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η χώρα του θα επιβάλει σύντομα κυρώσεις εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr