ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Επανέναρξη ροής ιρανικού φυσικού αερίου στην Τουρκία


Μόλις χθες, ξανάρχισε η ροή φυσικού αερίου από το Ιράν προς την Τουρκία μετά από μια διακοπή οκτώ ημερών την οποία είχε αιτηθεί η Τουρκία, επικαλούμενη επισκευές που θα έπρεπε να γίνουν στον αγωγό, σε τουρκικό έδαφος.
Οι επισκευές ήταν απαραίτητες αφού ο αγωγός διέρχεται από κουρδικές περιοχές είτε στο Ιράν είτε στην Τουρκία και έχει υποστεί σαμποτάζ τέσσερις φορές μέσα στο 2011.

Ωστόσο, η κατάσταση έδειχνε να κλιμακώνεται με τα ιρανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να μεταδίδουν ότι η κυβέρνηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας να προσανατολίζεται, ή τουλάχιστον να απειλεί τους Τούρκους με την υποβολή αιτήματος καταβολής αποζημίωσης, αφού θεώρησαν ότι οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των επισκευών ήταν απαράδεκτες και τους ζημίωναν οικονομικά. Κυβερνητικοί κύκλοι διέψευσαν – όπως άλλωστε αναμενόταν – τα καταφανώς κατευθυνόμενα και υπαγορευμένα ρεπορτάζ.
Το Ιράν που διαθέτει τα δεύτερα σε μέγεθος αποθέματα φυσικού αερίου στον κόσμο, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής της Τουρκίας μετά τη Ρωσία, πωλώντας 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr