ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ρωσία-Γεωργία: Κατάρρευση των συνομιλιών και απειλές

Δεν κατέστη δυνατή η γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στη Ρωσία και τη Γεωργία, μια εξέλιξη η οποία δεν εκπλήσσει δεδομένης της πολεμικής σύρραξης του 2008 η οποία οδήγησε στην απώλεια των γεωργιανών επαρχιών της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας. Το θέμα είναι ότι μετά από αυτή την εξέλιξη την οποία ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας Σέργκι Καπανάτζε, ο φόβος ότι θα επακολουθήσει κλιμάκωση είναι υπαρκτός.
Όπως διαφαίνεται πλέον, η Γεωργία θα επιχειρήσει να μπλοκάρει την ένταξη της Ρωσίας στον Διεθνή Οργανισμό Εμπορίου (WTO: World Trade Organization).
Ουδείς γνωρίζει ποια θα είναι τα ρωσικά αντίποινα αν και θεωρείται βέβαιο ότι η πίεση προς τη Γεωργία θα συνεχιστεί με τη συνέχιση της μεταφοράς στρατευμάτων και οπλικών συστημάτων στις αποσχισθείσες επαρχίες. Οι Ρώσοι δεν αποκλείεται να κλιμακώσουν και τις καταγγελίες τους ότι γεωργιανά στρατεύματα πραγματοποιούν σαμποτάζ σε διάφορα σημεία της μεθορίου με τις επαρχίες, κάτι που προκαλεί τον φόβο ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν το πρόσχημα για νέα ανάφλεξη.
Άλλη παράμετρος που έχει κομβική σημασία είναι το ότι η Γεωργία αποτελεί «χαρτί» στο πλαίσιο των εξελίξεων στις σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά συνέπεια, αναλόγως της πορείας των συνομιλιών, του στρατηγικού διαλόγου για την ακρίβεια Ουάσιγκτον – Μόσχας, αναλόγως θα διαφοροποιούνται και τα περιθώρια τακτικών κινήσεων της Τιφλίδας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr