ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Σε αδιέξοδο οι Τούρκοι απέναντι στους ατάκτους του ΡΚΚ

Σε πλήρες αδιέξοδο φαίνεται πως έχει φτάσει η Τουρκία στο ζήτημα της αντιμετώπισης του ΡΚΚ, αφού ο «ηγέτης της περιφερειακής υπερδύναμης» Ρ.Τ. Ερντογάν άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει η κυβέρνησή του απευθείας συνομιλίες με τον φυλακισμένο – ελέω κυβέρνησης Σημίτη – ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτζαλάν. Την δήλωση αυτή- παραδοχή ήττας ουσιαστικά – έκανε ο Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της επιστροφής του από τη Νότια Αφρική, όπου πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη. Έσπευσε να διευκρινίσει πάντως ότι δεν σκοπεύει να συνομιλήσει με το ΡΚΚ, αλλά με τον «έγκλειστο του Ιμραλί», κάτι που δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα του, προς στιγμή, αλλά μπορεί να γίνει στο μέλλον.
Παρά τις υπεκφυγές πάντως του Τούρκου πρωθυπουργού και μόνο η σκέψη να συνομιλήσει η τουρκική κυβέρνηση με τον ηγέτη των «τρομοκρατών» του ΡΚΚ αποδεικνύει στην πράξη σε πόσο δύσκολη θέση έχει περιέλθει. Την ίδια ώρα το ΡΚΚ συνεχίζει μια άκρως επιτυχημένη εκστρατεία «καταδρομικών» επιχειρήσεων κατά τουρκικών στόχων σε ολόκληρη την ανατολική Τουρκία, η τελευταία από τις οποίες σημειώθηκε μερικές ώρες πριν και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ενός και τον σοβαρό τραυματισμό ενός δεύτερου Τούρκου στρατιώτη.
Ο Ερντογάν επίσης επανέλαβε τους ισχυρισμούς του περί γερμανικής χρηματοδότησης του ΡΚΚ, χωρίς όμως και πάλι να αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr