ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ρωσία: Οι επιχειρησιακές αποστολές των ρωσικών Mistral


Σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ITAR-TASS, εκπλήξεις αναμένονται από το ρόλο που επιφυλάσσει το Ρωσικό Ναυτικό στα Mistral.

Συγκεκριμένα, το Ρωσικό Ναυτικό δε σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα αμφίβια σκάφη Mistral μόνο σε αποστολές αμφίβιας κρούσης, αλλά και σε άλλα καθήκοντα.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι κύρια αποστολή τους θα είναι η διοίκηση κι έλεγχος ναυτικών δυνάμεων. Δηλαδή, σ’ αυτά θα επιβαίνουν ομάδες επιτελών αξιωματικών που θα αναλαμβάνουν τον έλεγχο μονάδων επιφανείας, υποβρυχίων και ελικοπτέρων ναυτικής συνεργασίας.


Δευτερεύουσα αποστολή θα είναι η μεταφορά στο θέατρο επιχειρήσεων επιθετικών και ναυτικής συνεργασίας ελικοπτέρων, Ka-52 και Ka-27 αντίστοιχα. Ως θέατρο επιχειρήσεων θεωρείται και ο θαλάσσιος χώρος αλλά και ο χερσαίος, ανάλογα με την αποστολή που θα τους έχει ανατεθεί.

Τέλος, τρίτη κατά σειρά αποστολή τους θα είναι οι αμφίβιες επιχειρήσεις και η υποστήριξη αποβατικών δυνάμεων.

Επιπλέον, η πηγή ανέφερε ότι τα Mistral αναμένεται να επιχειρούν με τον Βόρειο Στόλο και τον Στόλο Ειρηνικού, ειδικά για την παροχή ασφαλείας στην περιοχή των Κουρίλων νήσων. Ο τελευταίος αντικειμενικός σκοπός θα επιτευχθεί μέσω της συνεργασίας των Mistral με άλλους κλάδους των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτό αποτελεί και έμμεση απάντηση στο ΝΑΤΟ, καθώς οι Βαλτικές Δημοκρατίες είχαν ξεσηκωθεί κινδυνολογώντας διαρκώς ότι τα Mistral είχαν επιλεγεί για να στραφούν εναντίον τους, προβαίνοντας μάλιστα και σε παραστάσεις προς τη γαλλική κυβέρνηση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr