ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ακόμη άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις των ιρανικών σκαφών – Πλέουν στην Ερυθρά Θάλασσα

Άγνωστες παραμένουν ακόμη οι προθέσεις των δύο ιρανικών πολεμικών σκαφών τα οποία αναχώρησαν από τον Περσικό Κόλπο πριν από δυόμιση εβδομάδες περίπου με κατεύθυνση της Συρία μέσω της διώρυγας του Σουέζ. Σύμφωνα με πληροφορίες της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz οι αιγυπτιακές αρχές αρνήθηκαν να δώσουν άδεια στα ιρανικά σκάφη να διέλθουν στην ανατολική Μεσόγειο του Σουέζ αντίθετα τα ιρανικά κρατικά ΜΜΕ επιμένουν πως η σχετική άδεια έχει παραχωρηθεί.





Το Associated Press είχε ανακοινώσει επικαλούμενο πηγές από επίσημους της διώρυγας πως το ιρανικό αίτημα αποσύρθηκε τελικά, εκ μέρους των Ιρανών χωρίς όμως να δοθεί κάποια εξήγηση για την αναίρεση του αιτήματος. Το ίδιο επιβεβαίωσε με σχετική είδηση και το Reuters.



Από την άλλη ο Ahmed al-Manakhly ανώτατος επίσημος της διαχείρισης της διώρυγας του Σουέζ δήλωσε στο Associated Press πως η λειτουργία του καναλιού, διέπεται από διεθνείς κανόνες και συμφωνίες και πως μόνο σε περίπτωση πολέμου η Αίγυπτος έχει τη δυνατότητα να αρνηθεί τη διέλευση ξένων σκαφών από το Σουέζ. Ο ίδιος είπε πως Αίγυπτος και Ιράν δεν βρίσκονται σε πόλεμο λέγοντας πως την τελική απόφαση για το αν θα περάσουν τα σκάφη ή όχι ανήκει τώρα στο υπουργείο άμυνας της χώρας.



Ο al-Manakhly επιβεβαίωσε τις ταυτότητες των δύο σκαφών λέγοντας πως πρόκειται για την κορβέτα Alvand και το βοηθητικό πλοίο Kharq λέγοντας πως μέχρι και εχθές βρίσκονταν στο σαουδαραβικό λιμάνι του Jiddah στην Ερυθρά Θάλασσα.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr