ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Λουτρό αίματος στη Λιβύη

Για περισσότερους από 200 νεκρούς κάνουν λόγο ανεπίσημες πηγές από την Λιβυή ενώ το και το BBC κάνει λόγο για πέρα από 200 νεκρούς. Η ενημέρωση γίνεται με το σταγονόμετρο αφού οι τηλεπικοινωνίες διακόπτονται συνεχώς.


«Αυτή τη στιγμή γίνεται γενοκτονία στη Βεγγάζη. Στέλνουμε το μήνυμα στους Κύπριους και τους Έλληνες να προσευχηθούν για τους ανθρώπους που πεθαίνουν στη Λιβύη».


Με αυτά τα λόγια, Λίβυα που ζει στην Κύπρο, περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στη Βεγγάζη. Η πρόσβαση στο ίντερνετ έχει διακοπεί και ο μόνος τρόπος για τους αυτόπτες μάρτυρες να μεταφέρουν τα μηνύματά τους στον υπόλοιπο κόσμο είναι το κινητό τηλέφωνο.



«Αυτό που ξέρω είναι από την Πέμπτη στη Βεγγάζη ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί». Μιλώντας στο Sigmalive, μας λέει ότι νέοι άνθρωποι από 15 μέχρι 30 που βρίσκονται στους δρόμους και ζητούν ελευθερία, νέους νόμους, πυροβολούνται από στρατιώτες. Θέλοντας να διατηρήσει την ανωνυμία της για ευνόητους λόγους, μας εξηγεί πως έφτασε η κατάσταση σε αυτό το σημείο: «Στην αρχή ήταν μόνο η Αστυνομία. Από την Παρασκευή όμως, αυτοί που πυροβολούν είναι Αφρικανοί τους οποίους το καθεστώς Καντάφι έχει μισθώσει για να πυροβολούν ότι κινείται. Αυτοί δεν είναι Λίβυοι. Ο ξεσηκωμός άρχισε την Πέμπτη από το Εθνικό Δικαστήριο και τους Δικηγόρους, οι οποίοι ξεκίνησαν ειρηνικά τις διαδηλώσεις. Στη συνέχεια ακολούθησε και ο υπόλοιπος κόσμος.



Το πρόβλημα ξεκίνησε από τις κηδείες των νέων που δολοφόνησε ο στρατός. Η πορείες ξεκίνησαν από το δικαστήριο και διέσχισαν την πόλη για να μεταβούν στο κοιμητήριο. Το κέντρο της Βεγγάζης, όπου βρίσκεται το σπίτι του Καντάφι ήταν στρατοκρατούμενο. Όταν ο κόσμος ερχόταν με τους νεκρούς άρχισαν να πυροβολούν στο ψαχνό. Στο Facebook υπάρχουν βίντεο που δείχνουν τους ένστολους να πυροβολούν τον κόσμο».



Όπως μας είπε, την Παρασκευή οι νεκροί ήταν 85 και οι ηλικίες τους ήταν μεταξύ 18 με 30. «Χθες», προσθέτει «στις κηδείες των παιδιών αυτών, ο στρατός σκότωσε άλλους 200 και τραυμάτισε χιλιάδες». Συνεπώς ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ μεγαλύτερος, αφού σε καμιά ανθρωπιστική οργάνωση δεν επετράπη η είσοδος, ενώ δεν αφήνουν να περάσει και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα από νεκρούς και τραυματίες.



«Σήμερα που μιλήσαμε με τις οικογένειες μας», αναφέρει, «μας είπαν ότι αφρικανοί στρατιώτες απαγόρευσαν τη διακίνηση και πυροβολούν ότι κινείται. Αυτή την ώρα μπροστά στο δικαστήριο, ο κόσμος περιμένει να μεταφέρει τους νεκρούς για τις κηδείες. Ο στρατός προσπαθεί να τρομοκρατήσει τον κόσμο».



"Ήρθε το τέλος του Καντάφι-Δεν μπορεί να δολοφονήσει έξι εκατομμύρια"

«Όμως κάθε μέρα περισσότερος κόσμος βρίσκεται στους δρόμους. Άντρες, γυναίκες και παιδιά, είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν τη ζωή τους. Τα πράγματα τώρα γίνονται χειρότερα αφού ο στρατός συγκρούεται με άοπλους. Μάλιστα δεν επιτρέπουν την είσοδο σε καμία ανθρωπιστική οργάνωση και σε ιατροφαρμακευτική βοήθεια».



«Τώρα ο κόσμος καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει κράτος, δεν βγήκε κανένας να πει οτιδήποτε», μας λέει. «Προτίμησαν μόνο να φοβίσουν τον κόσμο σκοτώνοντας. Όμως ο κόσμος είναι έτοιμος να πεθάνει, φτάνει να αλλάξει το καθεστώς».



Παρόλα τα τραγικά που συμβαίνουν στη χώρα της η ίδια δηλώνει με αισιοδοξία: «Το μέλλον μας θα είναι χωρίς τον Καντάφι, δεν μπορεί να σκοτώσει έξι εκατομμύρια που θέλουν την ελευθερία τους. Οι νέοι που πέθαναν δεν είχαν πολιτική ατζέντα, ήθελαν μόνο την ελευθερία. Τώρα είναι είναι η ώρα να φύγουν. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κόσμου γιατί η διακόπηκε η πρόσβαση στο ίντερνετ και τα ΜΜΕ. Αυτή την στιγμή γίνεται γενοκτονία στη Βεγγάζη. Ο κόσμος θέλει να φύγουν αυτοί οι άνθρωποι που κυβερνούν για 42 χρόνια». «Στέλνουμε το μήνυμα στους Κύπριους και τους Έλληνες να προσευχηθούν για τους ανθρώπους που πεθαίνουν στη Λιβύη».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr