ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Φεύγει ο Πετρέους από το Αφγανιστάν;

Ο επικεφαλής των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους θα αποχωρήσει από τη θέση του ως το τέλος της χρονιάς, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, αλλά το δημοσίευμα διαψεύδει το Πεντάγωνο.





Σύμφωνα με το άρθρο της εφημερίδας που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική της έκδοση, το Πεντάγωνο αναζητά ήδη αντικαταστάτη του Πατρέους, που διορίστηκε πριν από λιγότερο από οκτώ μήνες.



Η αποχώρηση του Πετρέους εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης μετακίνησης στρατιωτικών και διπλωματών από το Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένου και του αμερικανού πρεσβευτή Καρλ Εϊκενμπέρι, γράφουν οι Times.



Η εφημερίδα επίσης αποκαλύπτει, επικαλούμενη τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου Τζεφ Μόρελ πως ο πρόεδρος Ομπάμα και ο υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς "εξετάζουν ήδη αυτό το θέμα".



Ο Τζερφ Μόρελ διέψευσε τους ισχυρισμούς αυτούς λέγοντας ότι "ο στρατηγός Πετρέους δεν εγκαταλείπει την ηγεσία της Isaf".



"Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα μείνει επ' αόριστον στο Αφγανιστάν. Προφανώς σε μια δεδομένη στιγμή θα αλλάξει πόστο , αλλά αυτό δεν έχει ακόμα αποφασιστεί και δεν θα συμβεί τώρα", πρόσθεσε.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr