ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Μετά τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Dmitry Medvedev για την στρατιωτική ενίσχυση των υπαρχόντων δυνάμεων στις νήσους Κουρίλες ήρθε το ρωσικό ΓΕΕΘΑ να ανακοινώσει ότι μεταξύ των συστημάτων που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στα νησιά είναι και το αντιαεροπορικό σύστημα μεγάλης εμβέλειας S-400 Triumf.





Σύμφωνα με το ρωσικό ΓΕΕΘΑ η ανάπτυξη συστημάτων αυτού του τύπου θα μπορούσαν να προστατεύσουν τα νησιά από πιθανές επιθέσεις καθώς και την κυριαρχία της Ρωσίας στην Άπω Ανατολή. Είχε προηγηθεί η συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Anatoly Serdyukov και τον υπουργό περιφερειακής ανάπτυξης Viktor Basagrin με αντικείμενο την κατάσταση στα νησιά Κουρίλες.



Υπενθυμίζεται ότι τα τέσσερα νησιά του συμπλέγματος (Iturup, Kunashir, Shikotan, and Habomai) ανήκαν στην Ιαπωνία καταλήφθηκαν και προσαρτήθηκαν μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από την τότε Σοβιετική Ένωση αλλά ακόμα διεκδικούνται από την Ιαπωνία με αποτέλεσμα οι δύο χώρες να μην έχουν υπογράψει συνθήκη ειρήνης από τότε.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr